Uklanjanje emotivnog stresa

Emotivni stres je vrlo često uzrok fizičke bolesti i to u medicini zovemo psihosomatska bolest – bolest koja nastaje iz psihe. Stresne misli izazivaju stresne emocije. Npr. razmišljajući kako će stvari krenuti naopako, izaziva se strah i tjeskoba. Ako duže potraje, emocija straha i tjeskobe utječe na živce i u konačnici na imunitet. To je dovelo u znanosti do posebne grane medicine – psihoneuroimunologije.

Psihoneuroimunologija kaže da misli utječu na živce, a živci utječu na imunitet. Čovjek sve to osjeća kroz emocije. Zato je rješavanje emotivnog i mentalnog stresa od ključne važnosti za izlječenje.

Emotivni stres je kada se osjećate loše – kada ste u strahu, u tjeskobi, bez sigurnosti u sebe, u tuzi, u bijesu, bez nade, bez vjere u život i ljude, u ljubomori, u nemogućnosti emotivnog zbližavanja, bez ljubavi, bez povezanosti sa ljudima, bezvoljni, ne zaboravljate emotivne povrede, ne opraštate, ne možete prihvatiti ljude/situacije, ne možete prihvatiti sebe.

Najveći emotivni stres je kada ne živite svoj život po svojoj volji i želji, po svojim unutrašnjim impulsima i zahtjevima Vaše duše, kada ste se potpuno odvojili od sebe i živite u međusvijetu onoga što sada jeste i onoga što znate da bi trebali biti. Problem je neprihvaćanje sebe sa svim svojim osobinama. To je teška emocija koja savlada i najjače.

Taj emotivni stres utječe na živce i na kraju na imunitet. Živci popuštaju, imunitet pada i to je trenutak kada se pojavljuje bolest. Prvi simptomi mogu biti hladne ruke i noge, kronični umor, da bi kasnije uslijedili hormonski poremećaji (vrlo često štitnjača) ili alergije. U konačnici, razvijaju se autoimune bolesti i karcinomi.

 

 

Ovdje Vam nudimo INDIVIDUALNI PROGRAM ZA UKLANJANJE EMOTIVNOG STRESA.

Temeljni program se sastoji iz 7 razgovora i terapija s unaprijed odredjenim temama i metodama.

Dalje se nastavlja ovisno o individualnim potrebama.

Teme koje obrađujemo u prvih 7 razgovora su slijedeće:

  1. Odnosi u obitelji
  2. Partnerstvo
  3. Posao
  4. Prijateljstvo i povezanost sa drugim ljudima i grupama
  5. Samopouzdanje i samopoštovanje
  6. Vizija svog života
  7. Vjera u život
  8. Individualne teme

Napravite najvažniji korak za svoje zdravlje i emotivni mir.

  • Ispunite OVAJ UPITNIK i pošaljite ga dr Meri Bura na meri.bura@mulier.hr
  •  Zatražite Individualni plan za uklanjanje emotivnog stresa

Vratite zdravlje i emotivni mir.

 

 

 

Primajte korisne savjete
© Copyright Mulier 2018 Login
Close