Uklanjanje emotivnog stresa

Emotivni stres je vrlo često uzrok fizičke bolesti i to u medicini zovemo psihosomatska bolest – bolest koja nastaje iz psihe. Stresne misli izazivaju stresne emocije. Npr. razmišljajući kako će stvari krenuti naopako, izaziva se strah i tjeskoba. Ako duže potraje, emocija straha i tjeskobe utječe na živce i u konačnici na imunitet. To je dovelo u znanosti do posebne grane medicine – psihoneuroimunologije.

Psihoneuroimunologija kaže da misli utječu na živce, a živci utječu na imunitet. Čovjek sve to osjeća kroz emocije. Zato je rješavanje emotivnog i mentalnog stresa od ključne važnosti za izlječenje.

Emotivni stres je kada se osjećate loše – kada ste u strahu, u tjeskobi, bez sigurnosti u sebe, u tuzi, u bijesu, bez nade, bez vjere u život i ljude, u ljubomori, u nemogućnosti emotivnog zbližavanja, bez ljubavi, bez povezanosti sa ljudima, bezvoljni, ne zaboravljate emotivne povrede, ne opraštate, ne možete prihvatiti ljude/situacije, ne možete prihvatiti sebe.

Najveći emotivni stres je kada ne živite svoj život po svojoj volji i želji, nego ste se potpuno odvojili od sebe i živite između onoga što sada jeste i onoga što znate da bi trebali biti.

Taj emotivni stres utječe na živce i na kraju na imunitet. Živci popuštaju, imunitet pada i to je trenutak kada se pojavljuje bolest. Prvi simptomi mogu biti hladne ruke i noge, kronični umor, da bi kasnije uslijedili hormonski poremećaji (vrlo često problemi sa štitnjačom) ili alergije. U konačnici, razvijaju se autoimune bolesti i karcinomi.

 

 

Ovdje se prijavite za INDIVIDUALNI RAZGOVOR za uklanjanje emotivnog stresa

 

 

Najčešći izvori stresa koji nas sprečavaju da živimo kako želimo:

  1. Odnosi u obitelji
  2. Partnerstvo
  3. Posao
  4. Prijateljstvo i povezanost sa drugim ljudima i grupama
  5. Samopouzdanje i samopoštovanje
  6. Vizija svog života
  7. Vjera u život
  8. Individualne teme

Bilo da se radi o AKUTNOM stresu (anksioznost, uznemirenost zbog nekog događaja)
ili
da se radi o KRONIČNOM stresu (nerješeni problem, umor, depresija, beživotnost) rješenja su tu.

Zatražite svoj termin za razgovor sa dr Meri Bura:  meri.bura@mulier.hr
ili na 099 21 54 170 (možete poslati i sms).
Razgovor traje 55 min i cijena je 600kn.

Vratite zdravlje i emotivni mir.

 

 

 

Primajte korisne savjete
© Copyright Mulier 2019
Close