Mulier metoda

Liječenje i održavanje zdravlja Mulier metodom podrazumijeva:

 • Individualan pristup – svaka je osoba jedinstvena
 • Uklanjanje svih simptoma bolesti – izliječiti osobu pravom kombinacijom metoda koje koje koristimo po pravoj hijerarhiji i redoslijedu
 • Održavanje kralježnice, hormona i emocija preduvjet je za trajnu prevenciju – kontinuirana individualna edukacija i praćenje od strane liječnika

Naš organizam funkcionira po hijerarhiji. Na vrhu hijerarhije je mozak koji izdaje naredbe žlijezdama s unutrašnjim izlučivanjem koje luče hormone. Hormoni se luče direktno u krv i dolaze do ciljnih organa i stanica gdje prenose informaciju tj naredbu što  organ treba raditi. Na taj način mozak kontrolira sve funkcije u organizmu.

Mulier metoda uzima u obzir sve trenutne simptome tijela i emocija, utvrđuje stanje tkiva i fizikalne i biokemijske reakcije u podlozi.

Što znači da je netko zdrav? To znači da sve žlijezde (hipofiza, štitnjača, gušterača, nadbubrežne žlijezde, jajnici, testisi) rade besprijekorno, da je kralježnica gipka, fleksibilna, zdrava, i da se mi osjećamo mirno i sigurno (izostanak tuge, bijesa, straha).

Ako se u organizmu dešava neki proces (upalni, degenerativni) onda se simptomi uvijek najprije i najočitije reflektiraju na ova tri sustava: hormoni, kralježnica, emocije. Tu treba započeti svaka terapija.

 • Zdrava kralježnica (gipka, fleksibilna, zdrava)
 • Zdravi hormoni (produkti sljedećih žlijezda: probavni hormoni, hormoni hipofize, štitnjače, gušterače, nadbubrežnih žlijezda, jajnika)
 • Zdrave emocije (mir i sigurnost)

Kralježnica

Kralježnica ima 33-34 kralješka. Započinje s 7 vratnih kralježaka, nastavlja se s 12 prsnih, 5 slabinskih, 5 križnih i završava s 4 ili 5 trtična kralješka. Ako stavimo ruku na nečija leđa, osjetit ćemo trnaste nastavke svakog od kralježaka i po njihovom luku možemo vidjeti deformitete kralježnice. Teške deformacije kralježnice mogu kompromitirati disanje, a posljedično i utjecati na funkciju srca. Ali i male deformacije i bolovi na kralježnici utječu na kvalitetu našeg disanja, a disanje utječe na sve funkcije organa, jer donosi kisik u stanice. Svaka bol u tijelu uvijek je pokazatelj nedostatka kisika u stanicama. Uzroci mogu biti višestruki.

Pretilost može izazvati deformacije kralježnice. Probavni problemi takodjer.

Uz kralježnicu su smještene žlijezde s unutrašnjim izlučivanjem. Pa se tako štitnjača nalazi na prednjoj strani vrata, u području 7.og vratnog kralješka. Glavna funkcija štitnjače je regulacija metabolizma.

Bolovi u vratnoj kralježnici, mogu značiti da su zglobovi upaljeni, da nedostaje sinovijalne tekućina, da su se diskovi pomaknuli, da je došlo do dehidracije u cijelom organizmu, da je nakupljeno previše mliječne kiseline, a energetski znači da smo preopterećeni rješavanjem tuđih problema i nikako da se posvetimo svojim potrebama. Razlozi mogu biti i ozbiljniji: spondiloza, metastaze, osteoporoza, osteopenija.

U vratnom dijelu kralježnice izlaze iz kralježnične moždine živci koji inerviraju okolno područje, pa ako kralježnica nije fleksibilna, može pritiskati na živce i izazivati probleme u susjedstvu (npr. trnci u rukama).

Za zdravlje kralježnice važno je naučiti  ispravno vježbati i ispravno disati.

Kad liječimo INDIVIDUALNO, trebamo razlučiti koji je od navedenih problema je konstitucijski, koji je emotivni a koji funkcijski.

Hormoni

Hormoni su temelj informacijskog sustava tijela. Oni prenose informaciju iz centra (mozak) što treba napraviti na periferiji. Jednako funkcioniraju kompjuteri.

Glavne žlijezde su hipofiza, štitnjača, nadbubrežne žlijezde, gušterača, spolne žlijezde.
One izlučuju hormone direktno u krv, hormoni preko krvi dolaze do ciljnih organa. Tako npr. jajnici izlučuju estrogen koji putuje do ciljnog organa (maternica, dojke npr.) i tamo izaziva promjene.

Hormoni su prijenosnici životne energije koju pretvaraju u funkciju nekog organa.

Ako imate dovoljno životne energije (motivacije za životom), tada žlijezde zdravo funkcioniraju. No, ako imate problema s emocijama, funkcija žlijezda popušta i može dovesti do bolesti.

Sve ove žljezde osim hipofize smještene su uz kralježnicu.

Emocije

4 osnovne emocije su ljubav, strah, tuga, bijes.

Nije potrebno potiskivati emocije, niti ih pretvarati u nešto drugo, potrebno je proživjeti te emocije, ali ih na kraju pustiti da odu iz našeg života i nastaviti dalje. Najveći problem nastaje u zadržavanju starih emocija iz vremena i situacija koje više nisu nikako aktualne u našem životu.

I Albert Einstein je rekao da je život kao vožnja biciklom – kad staneš, padaš!

Tako zaista jest. Kad se zaustavite s negativnom emocijom koju iskusite zbog neugodnog dogadjaja i nastavite je njegovati, živjeti s njom, zaustavljate svoj život. Život je postavljen tako da se krećemo, da se mijenjamo, da prihvaćamo promjene, da ulazimo u nove stvari, da cirkuliramo.

Npr. osoba koja ima proširene vene, trombozu, hladne ruke i noge pokazuje da je i  životna cirkulacija slaba. Tromboza je kraljnji stadij koji može biti opasan i po život. U tom slučaju potrebno je uzeti pravu terapiju, ali i pokrenuti se prema životu. Metode koje mogu pomoći pri tome jesu: heparini, niskomolekularni heparini, probavni enzimi, visoke doze vitamina C, alkalni dodaci, promjena prehrane, detoksikacijska prehrana, bezglutenska prehrana, visoke doze hladno prešanog ulja, omega 3 (za svakoga je terapija individualna – ovo nije preporuka)…a IZBOR TERAPIJE JE INDIVIDUALAN.

Osim toga metoda spoznaje vlastitih problema može se rješavati transakcijskom analizom kojom se osobi objasni što radi krivo i koja su rješenja. Za akutna stanja straha, tjeskobe, tuge, bijesa (ako se često ponavljaju bez očitog objektivnog razloga)…, osobu se uči kako da što brže prevlada neugodan osjećaj metodom EFT-a. Metoda razvijanja vlastitog cilja (SMART), i vizije može puno pomoći. Za one koji vole kontrolirati svoj život, odlična je tehnika NLP-a. Kod emocija može pomoći konstitucijska homeopatska terapija – gdje homeopatski lijek pomaže osobi da se vrati „sebi“ u „svoju „ energiju. I na kraju duhovno zdravlje najvažnije je zdravlje i iz njega proizlazi sva naša snaga.

IZBOR TERAPIJE JE OPET INDIVIDUALAN ovisno o konstituciji osobe, životnim navikama, mogućnostima.

Terapija obuhvaća, ovisno o pojedincu

 1. Pripremna faza detoksikacije
  Prije svake terapije potrebno je organizam očistiti i pripremiti za novu hranu, biljne preparate, vitamine, minerale, lijekove
 2. Detoksikacijska, nutritivna i funkcionalna prehrana
  Program prehrane osnova je terapije. Svatko treba imati individualan program prehrane, za određeno razdoblje
 3. Terapija za imunološki status
  Da bi terapija bila uspješna, potrebno je ojačati organizam, i podignuti nivo imuniteta
 4. Antiparazitni program i čišćenje jetre
  Ako postoje znakovi kroničnog umora nepoznatog porijekla, bolovi u tijelu, ozbiljne teške bolesti potrebno je provesti i antiparazitni program i čišćenje jetre
 5. Ortomolekularna terapija
  Sve nedostatke vitamina i minerala potrebno je nadoknaditi
 6. Prirodni preparati i/ili lijekovi– individualno po dijagnozi
 7. Homeopatija i Bachove kapi
  Ako su se dogodile velike promjene u organizmu, pa se osoba osjeća kao u tuđem tijelu i umu, potrebno je napraviti konstitucijsku homeopatsku terapiju. Također kod stanja gdje je došlo do točke kad se osoba ne može sama pokrenuti. Homeopatija se može koristiti i kod manjih poremećaja
 8. Aromaterapija
  Aromaterapiju uvodimo kod upalnih i stresnih stanja. Može biti dodatna terapija drugim metodama a može biti i samostalna terapija

Tjelovježba i vježbe disanja
Svaka bolest predstavlja nedostatak kisika u stanicama. Pravilnom tjelovježbom može se povećati snaga, a vježbama disanja smanjiti bolove u tijelu (ako postoje) i smiriti um.
Izbor terapijskih metoda i njihov redolsijed određuje liječnik.

Primajte korisne savjete
Close
Košarica0
There are no products in the cart!
Nastavi kupovati
0