Meri Bura, dr. med.

Meri Bura dr. med.Meri Bura, doktorica medicine, osnivačica je holističkog centra Mulier i kreatorica Mulier metode.

Cjelokupan rad dr. Bure usmjeren je na integraciju znanstvenih i holističkih metoda, od svakodnevne prakse do zdravstvene politike.

Meri Bura je diplomirala 1995. na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i stekla naziv doktora medicine. U dva mandata bila je članica Povjerenstva za ostale liječničke djelatnosti pri Hrvatskoj liječničkoj Komori.

Studij homeopatije je završila na London School of Classical Homoeopathy i članica je Hrvatske udruge homeopata.

Nakon šesnaestogodišnjeg bavljenja klasičnim i modernim baletom, započela je prakticirati jogu te je 2005. godine završila tečaj za instruktora joge u hrvatsko-američkoj školi Nava.

Prije osnivanja centra Mulier, radila je u farmaceutskoj industriji u prodaji lijekova te na registracijama novih lijekova. Vrlo često je držala predavanja liječnicima raznih specijalnosti na temu dijagnostike i terapije određenih bolesti.

Bila je predavačica na Aroma akademiji na kolegijima: Anatomija i fiziologija, Farmakologija eteričnih ulja, Prva pomoć. U istom centru, i sama je pohađala nekoliko programa iz aromaterapije. Članica je pri International Medical Spa Association.

Dvije godine je bila članica Radne skupine za zdravstveni turizam pri Ministarstvu zdravlja Republike Hrvatske.

Dvije godine (2011.-2013.) bila je kolumnistica u časopisu Story, u rubrici “Zdravlje i wellbeing”.

U svom svakodnevnom radu je posvećena promociji i unapređenju zdravlja. U skladu s tim nastala je Mulier metoda.

Aktivnosti:

 • Od veljače 2014. suradnik je na zdravstvenim turizmu pri akademiji u Beču.
 • Od svibnja 2014. je u organizacijskom odboru  “Europen Society of Lifestyle medicine”  (ESLM)  koji se bavi sprečavanjem kroničnih bolesti mijenjanjem životnog stila, prvenstveno uvođenjem zdrave prehrane i aktivnosti u svakodnevan život. ESLM je povezan u svom radu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom te s Odsjekom za prevenciju pri Harvardu.
 • Dr. Meri Bura je u nekoliko navrata bila predavač na Međunarodnom kongresu nutricionista.
 • Kao aromaterapeut i homeopat, dr. Meri Bura sudjeluje na kongresu prirodne medicine u Zagrebu, u listopadu 2o14., s predavanjem o ženskom zdravlju (prirodna-medicina.hr).
 • U listopadu 2014. dr. Bura održava predavanje o potrebama zapadnog tržišta za medicinskim i wellness uslugama u Hrvatskoj, na jesenjskoj HTI konferenciji pod pokroviteljstvom predsjednika, dr. Ive Josipovića.
 • Od ožujka 2015. članica je Radne grupe za medicinski wellness pri Ministarstvu zdravlja.
 • U ožujku 2015. bila je “Trainer of the month” na Europskom portalu koji promovira medicinski turizam.
 • U lipnju 2015. sudjeluje na Kongresu aromaterapije u Grassu, u Francuskoj, zajedno s mr. ph. Marom Doljak, na temu liječenja vaginoza eteričnim uljima.
 • U lipnju 2015., prema odluci Izvršnog odbora Hrvatske liječničke komore, dodijeljeno joj je odličje kao zaslužnom članu.
 • 2015. je bila predavač za Young Living (jednu od najvećih tvrtki u svijetu za eterična ulja) i educirala javnost u Splitu, Zagrebu, Beogradu.
 • Konzultant je tvrtke Spa Clinic, za njih radi detoks programe, programe za mršavljenje te programe za pre i post njegu pacijenata koji idu na estetske operacije u Dubai-u.
 • Nakon 3-godišnjeg pohađanja Fx Mayr škole u Austriji, stekla je diplomu za Fx Mayr doktora
 • Trenutno radi kao FX Mayr doktor u Holističkom centru Mulier u Šibeniku a kao Fx Mayr konzultant radi za kliniku Original FX Mayr Centre Austria i za projekt  FX Mayr China
 • 2018. na edukaciji u Hrvatskoj stekla je diplomu za Metabolic balance – individualni plan prehrane za mršavljenje.
 • Od stručnjaka iz Austrije i Njemačke educirana je za detoksikaciju jetre po metodi dr. Worma koji je utemeljio LOGI zdravu piramidu prehrane.

 

 

Intervjui:

24 sata

Finjak.net

Zagreb Online

Naturala.hr

Wishmama.hr

Women in Adria

Suvremena žena

Women in Adria

Primajte korisne savjete
© Copyright Mulier 2021