holistička bura seminar

Holistička Bura

Objavljeno:
15.11.2021.

Edukacija s dr. Meri Bura i liječnicima specijalistima o holističkoj prevenciji i liječenju bolesti štitnjače, debljine, umora

 

 

SAZNAJ NOVOSTI

UZMI POKLONE, ISKORISTI POPUSTE 

UPOZNAJ STRUČNJAKE

 

 

skriveno znanje od A-Ž

jedeš s nogu, jer nemaš vremena?

jedeš brzo, jer nemaš vremena?

nema te ni na suncu i na danjem svjetlu, jer nemaš vremena?

radiš do kasno u noć, jer po danu nisi imala dovoljno vremena?

ne ideš na izlet u prirodu vikendom, jer nemaš vremena?

ne spavaš dovoljno, jer nemaš vremena?

ne ideš kod frizera, jer nemaš vremena?

ne ideš kod kozmetičarke, jer nemaš vremena?

ne ideš na masažu, jer nemaš vremena?

ne družiš se s prijateljima, jer nemaš vremena?

ne ideš više u kazalište, jer nemaš vremena?

ne odmaraš se, jer nemaš vremena?

nemaš vremena za sebe, jer nemaš vremena?

dokad?

 

Jedino što stvarno posjeduješ je vrijeme.  

 

 

PREUSMJERI VRIJEME U ZDRAVLJE

ZDRAVI ŽIVOTNI STIL NEKA BUDE PUT KA ZDRAVLJU
(prevencija),

TIJELO JE MJESTO ODAKLE TREBA POČETI
(najprije izliječi tijelo pa emocije),

EMOCIJE SKRIVAJU UZROKE STRESA
(kad izliječiš tijelo izliječi i svoje emocije) ,

UVIJEK NAM TREBA PODRŠKA OKOLINE
(znanje stručnjaka i posvećenost obitelji).

 

dr. Meri Bura

 

 

 

1. vikend edukacija

Šibenik, 16 i 17. listopada, 2021.

IZVJEŠTAJ SA ODRŽANE PRVE EDUKACIJE

U Šibeniku je održana prva Holistička Bura: Za učinkovito liječenje neophodan je cjelovit pristup i kvalitetna komunikacija

U prekrasnom ambijentu hotela na samoj obali grada Šibanika, u listopadu je održana prva Holistička Bura. Riječ je o edukaciji o holističkoj prevenciji i terapiji bolesti štitnjače kod žena koja je privukla veliku pozornost.

Da je riječ o drugačijoj edukaciji bilo je vidljivo već na prvi pogled. Sudionike je dočekala dvorana ispunjena mirisom svježeg ružmarina, maslina, limuna i ostalih ljekovitih biljaka koje su krasile dvoranu.

Holistička Bura, u organizaciji doktorice Meri Bure, stručnjakinje za holistički pristup liječenju, ima dugoročno za cilj:

 • odgovoriti na sva važna pitanja vezana za dijagnostiku i terapiju štitnjače, debljine i umora kod žena
 • promovirati holistički pristup prevenciji i terapiji
 • promovirati zdravu prehranu i zdrav životni stil
 • stvoriti jedinstvenu interakciju između liječnika i pacijenata te liječnika specijalista i liječnika integralne medicine, pomoći im da se povežu i surađuju

Uzrok kroničnih bolesti nikad nije samo jedan. Uzroci imaju posebnu interakciju među sobom, jedan drugoga podržavaju i zato postoji hijerarhija uzroka, hijerarhija simptoma i terapijska hijerarhija. Ako liječnik dobro liječi tijelo, a pacijent izabere ispravan životni stil za svoju psiho-fizičku konstituciju, postiže se bolja emotivna stabilnost koja utječe na zdravlje. To se zove holistička terapija i daje rezultate u roku od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci. No, po mom iskustvu za uspjeh ove terapije je izuzetno važna podrška liječnika na početku i podrška u trenucima slabosti”, ističe dr. Bura.

 

Paneli o emocijama, tijelu, prehrani, regeneraciji, antistresu

Kroz nekoliko zanimljivih panela govorilo se o zdravlju žene. Govorilo se o emocijama, tijelu, prehrani, regeneraciji, antistresu. Sve su to segmenti koji utječu na zdravlje žene. Naglasak je cijelo vrijeme bio na važnosti cjelovitog pristupa. Brojni stručnjaci dali su svoj doprinos i mišljenje.

Saznali smo kako emocije utječu na zdravlje tijela, na kronične bolesti, na štitnjaču. Što je u praksi zdrava prehrana, imaju li propusna crijeva kliničku važnost kod hormonskih disbalansa. Kako se regenerirati, kod koga i kada. Kako se obraniti od stresa. Kako sebi pomoći, od kuda krenuti.

Pričalo se i o problemu manjka posvećenosti. Mnogi stručnjaci nisu u mogućnosti posvetiti dovoljno vremena pacijentima. Dešava se da i nakon mnogobrojnih pretraga i medicinskih eksperata ponekad ostanemo prepušteni sami sebi, tražimo dijagnozu uz pomoć Googla. Previše online informacija stvara dodatni stres. Te informacije nemaju veze s nama i s našim životom. Nisu napisane za nas.

Holistički liječnik zna kako pomoći stručnim savjetom za prehranu, savjetom za detoksikaciju, savjetom za uzimanje preparata, savjetom o životnom stilu prema konstituciji i savjetom za anti-stres. Detoksikacija tijela je najčešće prvi korak za većinu ljudi. U zdravom tijelu je i zdrav duh.

 

Znakovi tijela su znakovi duše

Potrebno je posvetiti se sebi. Obratiti pozornost na znakove koje nam tijelo šalje. Znakovi tijela su znakovi duše. Potrebno je zapitati se koja negativna emocija prevladava u našoj svakodnevici.

Na pitanje što znači biti zdrav doktorica Bura odgovara: “To znači da sve žlijezde (hipofiza, štitnjača, gušterača, nadbubrežne žlijezde, jajnici, testisi) rade besprijekorno, da je kralježnica gipka, fleksibilna, zdrava i da se mi osjećamo mirno i sigurno (izostanak tuge, bijesa, straha).”

Pacijentice koje su prošle prošle holistički pristup liječenju govorile su o svome iskustvu. Istaknule su da im je holističko liječenje otvorilo jedan novi svijet zdravlja. Više nisu morale same istraživati i isprobavati. Spoznale su vezu između fizičkog i psihičkog zdravlja, osvijestile način razmišljanja o sebi, počele upoznavati sebe i riješile mnoge negativne stavove te kroz nove navike u svom životnom stilu postigle stabilno fizičko zdravlje.

Sudionice na Edukaciji su imale priliku isprobati neke od proizvoda koje preporučuje dr. Bura, uživati u mirisima eteričnih ulja, masaži, relaksirati se na antistres vježbama.

Jaka bura koja je taj tjedan puhala simbolično je dala svoju potvrdu da je vrijeme za Holističku Buru, a sunčani listopadski vikend uveličao je cijeli događaj. Brojni sudionici edukacije pokazali su da je došlo vrijeme za holističku terapiju koja daje najbolja dugoročna rješenja.

Do sljedeće Holističke Bure pratite novosti na www.mulier.hr

Cijelu galeriju pogledajte na LINKU

 

 

 

 

ODRŽANO!

Šibenik, 16 i 17. listopada, 2021.

HOLISTIČKA PREVENCIJA I LIJEČENJE BOLESTI ŠTITNJAČE U ŽENA 

Prvi put zajedno – pacijentice i liječnici

Dva najčešća poremećaja funkcije štitnjače su hipertireoza (pojačana aktivnost štitnjače) i hipotireoza (smanjena aktivnost štitnjače). Simptomi bolesti štitnjače variraju od osobe do osobe i nerijetko se pogrešno povezuju sa stanjima kao što su trudnoća, menopauza ili depresija.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo iz baze hospitalizacija je od ukupno 48.480 hospitalizacija zbog endokrinih bolesti, bolesti prehrane i metabolizma u 2016. godini bilo 12,4 % hospitalizacija zbog poremećaja štitnjače (MKB dijagnoze E00-E07). U razdoblju od 2012. do 2016. godine se broj hospitalizacija zbog poremećaja štitnjače u stacionarnom dijelu bolnica Hrvatske kretao od 2205 u 2012. godini do 2993 u 2016. godini ukupno za oba spola. Analiza prema spolu pokazuje da je broj hospitalizacija u žena veći nego u muškaraca.

Najveći je broj hospitalizacija zabilježen u dobnoj skupini 40-59 godina (1251 u 2016. godini), a najčešća pojedinačna dijagnoza koja je uzrok hospitalizacija u ovoj dobnoj skupini je druga netoksična guša sa 643 hospitalizacije.

Budući da su bolesti štitnjače postale veliki javnozdravstveni problem širom svijeta, prevencija bolesti, očuvanje zdravlja štitnjače, pravodobna dijagnostika i  liječenje predstavljaju najbolji način na koji možemo svi, i pacijenti i liječnici, bitno smanjiti globalno opterećenje ovim bolestima.

Rak štitnjače je najčešća zloćudna bolest endokrinog sustava.
Žene čine preko 80 % svih novih slučajeva u Europi, te 60 % smrti zbog raka štitnjače.
Rizični čimbenici za rak štitnjače uključuju izlaganje ionizirajućem zračenju, obiteljsku anamnezu raka štitnjače, niski sadržaj joda u prehrani, neke rijetke nasljedne sindrome i ženski spol.
Preuzeto sa www.hzjz.hr

Zdravi životni stil može prevenirati bolest.
Želimo informirati i naučiti žene kako mogu prevenirati bolest i kako mogu sačuvati svoje zdravlje kroz zdravi životni stil.

Holistička medicina povezuje standardne medicinske procedure i tradicionalne prirodne metode liječenja te daje rješenja za očuvanje zdravlja kroz zdravi životni stil.

Želimo educirati i informirati pacijentice o zdravim životnim stilovima koji sprečavaju bolesti štitnjače, debljinu, umor.

Cilj ove edukacije je:

 • odgovoriti na sva važna pitanja vezana za dijagnostiku i terapiju štitnjače kroz teme o mentalnom zdravlju, fizičkom zdravlju, o prehrani, regeneraciji i antistresu
 • promovirati holističku prevenciju i holističke terapije u liječenju štitnjače
 • promovirati prirodne načine liječenja i prehranu, dodatke prehrani
 • promovirati najbolje lijekove, metode, studije (samo za liječnike)
 • promovirati zdravi životni stil, prevenciju i fizikalne metode liječenja
 • stvoriti jedinstvenu interakciju izmedju liječnika i pacijenata, pomoći im da se povežu i suradjuju
 • stvoriti jedinstvenu interakciju liječnika specijalista i liječnika integralne medicine, pomoći im da se povežu i suradjuju
 • stvoriti platformu stručnjaka gdje će se pacijentice sa bolestima štitnjače moći obratiti
 • produžiti dogadjaj sa online edukacija na mjesečne članke, brošure, kolumne

 

PROGRAM

Koncept i detalje programa izradila  dr. Meri Bura

 

Sve informacije na: mulier@mulier.hr, 099 21 54 170

 

 

 

 

SUBOTA

PRIJAVE: od 8.00-8.30h – hotel D resort, dvorana se nalazi par minuta hoda od recepcije, uz wellness i bazen.
Molimo Vas da najkasnije u 8 sati budete u dvorani kako bismo se namjestili, razmjestili i započeli program na miru.

OTVORENJE –  8.45 – 9.00h

Svečano otvorenje: gradonačelnik grada Šibenika dr. Željko Burić, specijalist oftalmolog

Pozdravni govor županijskog povjerenika HLK dr. Nina Brajkovića, spec. opće kirurgije, uži spec. plastične kirurgije

Uvod u Edukaciju:  organizatorica dr. Meri Bura

 

Uz održavanje panela, proizvodi i usluge sponzora će taj dan biti sa popustima ili kao pokloni.

 

1. Panel ZDRAVI DUH – od 9h do 10.15h
Teme:
Mentalno emotivni stres
Identitet i osobne granice, dostojanstvo, izoliranost, sram, samopoštovanje, odgovornost
Slika o sebi
Anksioznost
Liječenje anksioznosti
Kako izgleda govori i ponaša se žena koja ima bolesnu štitnjaču
Vrijedna i/ili radišna žena (što zaslužuje)
Holističko liječenje i životni stil

Gosti:
Ljubica Uvodić Vranić – psihologinja, specijalista psihologije rada, nagrađivana spisateljica, sudionica TV emisije Avantura promjene, www.psihologinja.eu
Maja Vučić – psihologinja i pjevačica
Moderatorica panela, Kristina Ercegović, www.kristinaercegovic.com Meri Bura, liječnica opće prakse

 

15 min pauza

 

2. Panel ZDRAVO TIJELO – 10.30h – 12.30h
Teme:
Interferencija hormona u ženskom tijelu (kortizol, progesteron, estrogen, testosteron, hormoni štitnjače)
Hormoni štitnjače
Hipotireoza, hipertireoza, Hashimoto, Graves, karcinom
Dijagnostika
Terapije
Oporavak
Integralna medicina
Holističko liječenje i životni stil

Gosti:
Dr. Jozo Jelčić
– endokrinolog, www.endokrinologija-jelcic.com
Dr. Miljenko Bura – otorinolaringolog, član Američkog udruženja endokrinih kirurga, www.stitnjaca.hr
Dr. Ljerka Karadža-Lapić – otorinolaringolog
Dr. Suzana Mimica Matanović – klinički farmakolog
Dr. Tomislav Čižmešija, liječnik opće prakse

Dr. Jeannette Gjurić – anesteziolog, tradicionalna kineska medicina, fitoterapija i funkcionalna medicina, www.poliklinika-sinteza.hr
Dr. Maša Hrelec Patrlj – specijalistica kirurgije, voditeljica poliklinike Holistera, www.poliklinikaholistera.hr
Moderatorica panela dr. Meri Bura, liječnica opće prakse, FX Mayr holistička liječnica

Dr. Krunoslav Reljanović nije u mogućnosti doći kao naš liječnik gost ali podržava našu edukaciju o prevenciji i liječenju bolesti štitnjače u žena, kao i ambiciju dr. Meri Bura da se usavršava u svojem znanju i u praksi izmjenom iskustava s kolegama.
Mr.sc. Krunoslav Reljanović je specijalist opće medicine, specijalist medicinske akupunkture, specijalizirao liječenje psihotrauma aurikuloterapijom u Washingtonu.
Predsjednik je Hrvatskog stručnog društva za akupunkturu – Hrvatskog liječničkog zbora te  voditelj edukacije liječnika.

 

od  12.30 – 13.30h pauza za ručak

 

SATELIT PROMOCIJA HOLISTIČKOG PRISTUPA U ZDRAVSTVENOM CENTRU ORIGINAL FX MAYR  u Austriji- dr. Ursula Muntean Rock, liječnik opće prakse, FX Mayr specijalist za liječenje probave

 

3. Panel PREHRANA – 13.30h – 15.00h
Teme:

Probavi trakt i probava
Funkcija jetre u hormonskom balansu
Leaky gut syndrom
Protuupalna i alkalna dijeta
Nadoknada vitamina, minerala, aminokiselina

 

Dr. Ursula Muntean Rock – liječnik opće prakse, FX Mayr specijalist
Dr. Mirjana Kalauz – gastroenterolog
Moderatorica panela dr. Meri Bura, liječnica opće prakse, FX Mayr holistička liječnica

 

SATELITSKI SIMPOZIJ O PREVENCIJI I LIJEČENJU MASNE JETRE (I PROPUSNIH CRIJEVA), samo za sudionike uživo – dr. Mirjana Kalauz, gastroeneterolog
PREDAVANJE – Klinička individualizirana fitoterapija i mikronutricija kao pomoć uslijed tegoba izazvanih tjeskobom, stresom te poremećajem rada jetre – Marija  Budija mr ph

 

pauza 15 min

 

4. Panel REGENERACIJA – 15.45 – 17.00h 
Teme:
Regeneracija
Prirodno pomladjivanje
Antiage
Detoksikacija
Što trebamo znati o zahvatima, tretmanima, proizvodima
Holistički pristup regeneraciji

Dr. Mladen Duduković, estetski kirurg iz poliklinike Duduković, www.dudukovic.hr
Dr. Sanja Malbaša Gošović, liječnica opće prakse, kozmetolog, www.teenlifting.com.hr
Nausheen Qureshi – ing. biokemije, London, Milano, www.nausheenqureshi.com, www.elequra.com
Moderatorica panela: odvjetnica medicinskog prava Anita Hukelj & Meri Bura, liječnica opće prakse i FX Mayr specijalist

 

NEDJELJA – samo za sudionike prisutne uživo – od 10.00 – 11.30h 
Teme:
Konstitucija i trenutno stanje tijela
Mišići i fascije
Stanična membrana i izvanstanična tekućina
Protok elektrolita, aminokiselina, masnih kiselina, glukoze

Predavanje/vježbe: ANTISTRES
Objašnjenje o vrstama stresa, o reakcijama mišića i fascija na stres te njihovom utjecaju na rad unutrašnjih organa
Vježbe istezanja za vrat, mišićne vježbe za mentalnu relaksaciju, preporuke za limfnu drenažu i glasovne vježbe za mišićnu relaksaciju.
Kreatorica i voditeljica vježbi dr. Meri Bura

DATUM: 15. i 16. listopada,  2021.

MJESTO: Grad Šibenik

 

 

Sve informacije na: mulier@mulier.hr, 099 21 54 170

 

CIJENA ONLINE, cijeli dan subota 16.10.21.  –  750 kn
ŠTO DOBIVATE:
online praćenje cjelodnevnog programa uz mogućnost postavljanja pitanja
– jednokratka kupnja proizvoda Hetox light i OMNi-BiOTiC® 6 firme Allergosan s popustom od 15% na  Mulier webshop-u do 01.11.21. (informacije na mulier@mulier.hr)
– jednokratna kupnja svih ostalih proizvoda na Mulier webshop-u  sa popustom od 10% (informacije na mulier@mulier.hr)
– CIJENA ZA SVE KOJI SU PRIJAVLJENI NA NAŠ NEWSLETTER – 450 kn 
Prijavi se na newsletter: OVDJE i zatraži ulaznicu sa popustom.

Pozovite svoje liječnike opće prakse da sudjeluju, pošaljite im ovaj link sa svim informacijama: https://mulier.hr/ozdravi-svoj-zivotni-stil/ 

 

CIJENA ONLINE, pola dana, subota 16.10.21 (praćenje programa od 9-12h ILI od 14- 17h) –  400 kn
ŠTO DOBIVATE:

online praćenje programa uz mogućnost postavljanja pitanja
– jednokratka kupnja proizvoda Hetox light i OMNi-BiOTiC® 6 firme Allergosan s popustom od 15% na Mulier  webshop-u do 01.11.21.
– CIJENA ZA SVE KOJI SU PRIJAVLJENI NA NAŠ NEWSLETTER – 250 kn 
Prijavi se na newsletter: OVDJE i zatraži ulaznicu sa popustom.

Pozovite svoje liječnike opće prakse da sudjeluju, pošaljite im ovaj link sa svim informacijama: https://mulier.hr/ozdravi-svoj-zivotni-stil/ 

 

CIJENA UŽIVO – 1500 kn
ŠTO DOBIVATE:

u cijenu 1500 kn su uključeni:
– uživo praćenje programa i mogućnost postavljanja pitanja i komentara
– satelit simpozij o liječenju masne jetre i propusnih crijeva
– jednokratka kupnja proizvoda Hetox light i OMNi-BiOTiC® 6 firme Allergosan s popustom od 15% na Mulier webshop-u  do 01.11.21.
– jednokratna kupnja svih ostalih proizvoda na Mulier webshop-u  sa popustom od 15% uz poklon Bachove cvjetne kapi, vrijedi do  1.11.21.
– popusti za usluge i proizvode kod sponzora
– poklon paket (wellness torba od Health centra u Austriji Original FX Mayr, alkalni prah Original FX Mayr, časopis Naturala Life o zdravom životnom stilu, časopis Essentia o eteričnim uljima, 1 ili 2 preparata od firme Allergosan (Hetox light ili Basen triple ili Omni Biotic 6 ili Omni Biotic Metabolic), Zinzino vrhunska omega 3 ulja sa antioksidansima, Hug magnezij chelate 5 complex, vaučer za pretragu Zonulin tvrtke ProImmun, voda Mivela i Jana (Jamnica), Thyroideal+ (Almagea), zobeno ili rižino mlijeko (Müller), skripta sa uputama za korištenje eteričnih ulja, doček na plantaži smilja i u destileriji eteričnih ulja i još niz poklona. Pokloni su u vrijednosti iznad 1500kn.
– predavanje o antistresu i vježbe za antistres sa dr. Meri Bura
– hrana i piće u subotu
– 1 promotivni obrok s Hepafastom, visokokvalitetni proteinski sastav
– konzultacija o osobnoj meditaciji sa Tomislavom Karamatićem, www.astronaut.hr 

 

 

SMJEŠTAJ: za informacije o smještaju se obratite na mail marijana.glavas@mulier.hr 

ORGANIZATOR i VODITELJ: Holistički centar Mulier, dr Meri Bura i suradnici
Više o dr. Meri Bura vidi OVDJE

*Program je podložan prilagodbama.

 

Sve informacije na: mulier@mulier.hr, 099 21 54 170

 

POSVEĆENO ZDRAVLJU.

 

Glavni medijski pokrovitelj

 

Medijski pokrovitelji:

 

 

Sponzori:

Primajte korisne savjete
Meri Bura, dr.med.

Meri Bura, dr.med.

Štitnjača, debljina, umor -  zahtijevaju liječenje i duše i tijela. Liječenje tijela započinje promjenom prehrane. Duša se liječi uz stručnu potporu i ulaganjem u znanje. "Život je predug da budete bolesni i prekratak da se predugo tražite. "

Close
Košarica0
There are no products in the cart!
Nastavi kupovati
0