Rekli su o nama

G.S., liječnica

Kako se osjećate sada nakon što neko vrijeme slijedite moju preporuku? Dobro.

Što je bolje? Bolje spavam, smršavila sam 3 kg, okolina mi kaže da bolje izgledam, da mi je bolji ten, manje mi pada kosa.

Što je gore?

Što je ostalo isto? I dalje me vuče slatko.

Što je sada najvažnije što još želite rješiti? Preostalo salo na trbuhu, visoki tlak i još bolje spavanje.

Da li je bilo teško slijediti preporuku, što je bilo najteže? Otvoriti kapsulu kurkumina.

Gordana

Poštovana doktorice,
Proslo je 18 mjeseci otkako se, manje ili vise uspjesno, pridrzavam vasih preporuka. Trenutno sam na nekom vidu ciscenja sa Zeolitom (15 dana) + 1 tbl Serapeptase, Omni stress, 2 jabucna pektina, te popodne aktivna folna i See power.
Kad se u potpunosti pridrzavam prehrane osjecam se odlicno, bez ikakvih probavnih tegoba, nestalo je brain foga, smanjila se zaboravljivost, nekako sam puno fokusiranija i emocionalno stabilnija. Fizicki fit.
Ponekad skrenem s puta, no vracam se ponovno, tezim tome da u potpunosti usvojim takvu prehranu, da u njoj i uzivam, da vise nemam potrebe puno vrludati. Sir i dalje ostaje predmet zelja 🙂
Htjela sam kupiti novu Serapeptazu, no trenutno je nemate u prodaji, pa me zanima, ako se ti lijekovi mogu piti tako dugo, cime je zamijeniti?
Srdacan pozdrav i od srca hvala.

Jelena

Poštovana dr. Bura
U prosincu prošle godine sam bila dva tjedna na detoksikaciji koju ste mi pripisali i odlično sam se osjećala. Željela bih isto i sada napraviti detoksikaciju prije ljeta tako da imam neki ritam dva puta godišnje. Ispunila sam dolje niže upitnik a u nastavku Vam šaljem malo detalje kako sam prošla prvi put.

Izgubila sam samo 1,8 kg ali sam se potpuno bila “ispuhala”. Trbuh, lice mi se popravilo od akni, ten mi je bio divan. Imala sam još više energije i snage. Jedino mi je jako nedostajala kava (mislila sam da će biti problem vino). Imala sam glavobolju svaki dan bez prestanka 5 dana za redom i morala sam piti ibrufen jer drugačije nisam mogla funkcionirati na poslu. Proljev sam isto imala 3 -4 puta dnevno 10 tak dana. Hepafast mi je bio jako ukusan kombinirala sam ga sa bademovim i kokosovim mlijekom.

Veselim se odgovoru i hvala Vam puno

Annamaria, chef

KAKO SE OSJEĆATE SADA NAKON ŠTO NEKO VRIJEME SLIJEDITE MOJU PREPORUKU?
Puno bolje se osjećam. Nisam više naduta i napuhana, stolica mi je uredna, koža mi je čišća, imam više energije, nisam više sklona prehladama kao prije.

ŠTO JE BOLJE?
Pa sveukupno je bolje.

ŠTO JE GORE?
Nisam primijetila da mi se nešto pogoršalo.

ŠTO JE OSTALO ISTO?
Jedino što mi je ostalo isto i što bih voljela popraviti je suha koža na dlanovima i stopalima.

ŠTO JE SADA NAJVAŽNIJE ŠTO JOŠ ŽELITE RJEŠITI?
Trenutno dojim i voljela bih nastaviti još koji mjesec, ali bih voljela još malo smanjiti težinu.

DA LI JE BILO TEŠKO SLIJEDITI PREPORUKU, ŠTO JE BILO NAJTEŽE?
Bude mi ponekad teško imati sve preporučene juhe kuhane tako da nekada pojedem istu onu koju imam za ručak i za večeru.

Najteže mi je bilo izbaciti kavu koju znam popiti, ali ju pijem bez mlijeka ili sa malo kokosovog mlijeka koji nema dodatak šećera.
I ne napravim vježbe disanja svaki dan zbog toga što mi ponestane vremena.

A.B. 

KAKO SE OSJEĆATE SADA NAKON ŠTO NEKO VRIJEME SLIJEDITE MOJU PREPORUKU? Odlično puno bolje nego prije.

ŠTO JE BOLJE? Osim što se do prve kontrole promijenilo to da nemam više glavobolje, nakon prve kontrole počeo se smanjivat i atopijski dermatitis koji je bio na vratu koža se obnovila i izgleda puno bolje, lice je čisto, koža je bolja manje je suha nego inače. Menstrualni bolovi su bolni, ali manje i bol traje kraće. Migrene više nemam imala sam nekoliko glavobolja kratkih ali puno puno manje nego prije, čini mi se da imam puno više energije manje sam nervozna i pod stresom a samim time više samopouzdanja imam.

ŠTO JE GORE? Nema ništa što je gore

ŠTO JE OSTALO ISTO? Pa većina se poboljšala tako da i ako nije do kraja je malo bolje nego prije. Tipa kosa i dalje je dosta tanka slaba ali manje se masti i peruta skoro nikako u usporedbi sa prije, koža je suha ali opet manje nego prije.

ŠTO JE SADA NAJVAŽNIJE ŠTO JOŠ ŽELITE RJEŠITI? Nemam neki tako veliki problem.

DA LI JE BILO TEŠKO SLIJEDITI PREPORUKU, ŠTO JE BILO NAJTEŽE? Nije navikla sam.

ŠTO TREBA PRILAGODITI I ZAŠTO? Ništa.

Paula

Svi me pitaju od čega mi lice tako sjaji pa kažem da sam na vašoj prehrani.
Jako sam zadovoljna, prošlo je već mjesec dana kako se tako hranim i vidim rezultate i na ljepšoj koži, hrana me manje napuhuje, probava mi je bolja, ali i fokus mi je oštriji što vidim naročito u poslu, imam puno više (životne) energije i elana. 🙂 Uz to, osim fizički vidljivih pozitivnih aspekata, ovo je potpuna promjena životnog stila – uvidjela sam koje aktivnosti me usrećuju, osvijestila sam svoju vrijednost i uvela rutinu koja mi je pomogla kao ništa do sad oko psihičkog dijela zdravlja.

Annamaria

Puno bolje se osjećam. Nisam više naduta i napuhana, stolica mi je uredna, koža mi je čišća, imam više energije, nisam više sklona prehladama kao prije. Sve je sveukupno bolje. Nisam primijetila da mi se nešto pogoršalo. Jedino što mi je ostalo isto i što bih voljela popraviti je suha koža na dlanovima i stopalima. Trenutno dojim i voljela bih nastaviti još koji mjesec, ali bih voljela još malo smanjiti težinu. Bude mi ponekad teško slijediti preporuku, imati sve preporučene juhe kuhane tako da nekada pojedem istu onu koju imam za ručak i za večeru. Najteže mi je bilo izbaciti kavu koju znam popiti, ali ju pijem bez mlijeka ili sa malo kokosovog mlijeka koji nema dodatak šećera. I ne napravim vježbe disanja svaki dan zbog toga što mi ponestane vremena.

S. V.

Draga Meri,
Nakon vaseg javljanja iz prosinca, narucila sam hepafast i prosla 2 tjedna detoksikacije s hepafastom. Sad sam uzela ponovo hepafast i krenula s preporukom za treći do osmog tjedna. Moram reci da sam zadovoljna jer moj problem je bio da ne trpim glad jer onda imam jake glavobolje, nervozu i pad energije, no, uz hepafast, mogu trpiti glad, nema glavobolja, imam razinu potrebne energije te što mi je jako važno, nemam potrebu za slatkim, a ovisnik slatkog sam bila. U 2 tjedna izgubila sam 8 cm u struku, 2 u kukovima i 3 cm u grudima, te 2 kg. Svoja stopala od edema nisam prepoznavala, no, sad ponovo vidim stopala kakva su bila prije i još bitnije, koraci koji su bili teški, sad mogu hodati (10 km u komadu). Kad stignete, vodite me dalje kroz program… Zahvalna sam do neba sto sam se pokrenula i ocvrsnula u namjeri za dalje….

Trenutno sam u 24om danu korištenja hepafasta, 1 obrok su mi povrće ili ako jedem povrće s pilećim/purećim odreskom onda hepafast preskačem. U ovom razdoblju sam smršavila 4 kg, te u struku izgubila 18 cm. Također, reduciralo mi se dosta simptoma koje sam imala jako izražene prije početka korištenja hepafasta. U ovom periodu imala sam 3x situaciju da sam malo zabrljala s dozvoljenim namirnicama. Slatko cijelo vrijeme uspješno izbjegavam. Te pijem cca 2 l vode dnevno.

Ivana, nastavnica hrvatskoj jezika

Draga doktorice,

80% sam bolje. Menga se ustabilila. Ginekolog podržava da slijedim Vašu preporuku. Nemam više zraka u crijevima, nema nesanice, nema anksioznosti, nemira, zaboravljivosti. Vratila sam kg, imam opet normalan odnos prema hrani. Odnosi su mi se poboljšali sa obitelji. Jako dobro spavam, nema bolova u zglobovima. Pozitivnija sam, uživam. Što se tiče vježbi, nastavljam sa hodanjem, druženjima, dajem si više odmora. Tijelo mi vraća. Ne gledam da nešto moram. Kompletno sam se preokrenula. Nisam više toliko puno nadutosti. Ostala je ipak malo nadutosti. Ta nadutost se troduplo smanjila, to je prije bilo strasno, pojela bih jabuku i to bi bilo strasno. Vise nemam grčeve, samo uz ovulaciju. Sada čujem svoja crijeva kako rade. Stolica je jutros normalna. Imala sam proljevaste stolice zadnjih dana, pretpostavljam jer sam vise radila, korona, stres, cijepljenje. Nisam bila nijednom prehlađena, herpes na ustima se nije pojavio.

Marijana

Draga doktorice,

jako sam zadovoljna učincima Hepafasta. I suprug i ja smo primijetili smanjenje šlaufića oko trbuha koji se pojavio s godinama. Izgubila sam 3 kg, suprug 4 kg. Bolje se osjećam u svojoj koži. Osjećam se poletno i pozitivno bez nekih depresivnih rapoloženja, koža je sjajnija, kosa svilenkastija (inače je suha i slamasta). Nakon nekoliko dana konzumiranja, ne osjećamo glad tijekom dana. 🙂

Ana

Poštovana doktorice,
javljam se nakon tjedan dana korištenja programa čišćenja Hepafastom. Vesela sam da ga uspješno provodim. U tjedan dana izgubila sam 2 kg, ali najvažnije osjećam se puno bolje, poletnije i nemam napadaje gladi kad dođem kući s posla sa kojima se jako mučim. Nemam štitnjaču i imam laganu inzulinsku rezistenciju. Voljela bih dalje nastaviti s programom, malo je teže provoditi kad si na poslu ali dati ću sve od sebe. Ana

Petra

Draga doktorice,

hvala Vam na ogromnom trudu i vrlo detaljnom, sveobuhvatnom mišljenju i preporuci. Ideja popodnevnog rituala mi se jako sviđa 🙂 Pokušat ću već sada, u fazi Hepafasta, krenuti s mijenjanjem svoje popodnevno-večernje rutine. Za početak barem da prije nego što se bacim na obiteljske obaveze (a obično odmah s vratiju krenem nešto raditi), stanem malo, otuširam se, popijem čaj, umirim se. To bi moglo pomoći da ne krenem odmah u turbo pogon, što obično uključuje i turbo grickanje :/

Emocije i udovoljavanje drugima…da, toga sam svjesna. Obrazac žene koja se žrtvuje za druge i samoj je sebi nebitna (i u jelu također) gledam cijeli život i neke stvari sam preuzela od mame nesvjesno, neke stvari osvjestim, nastojim promijeniti i raditi po svome – npr. nisam od formi i opterećena s npr čišćenjem, nakuhavanjem, mogu ostaviti nepremljen stan i otići u prirodu sa svojima, opuštenija sam općenito. No na dosta toga bih još mogla i trebala poraditi, znam. Npr. kako reći ne i izraziti jasno i afirmativno svoje želje i potrebe. Taj dio mi najteže ide s roditeljima i na poslu s nekim kolegama.

Veselim se našem razgovoru, javite kad Vam odgovara.
Hvala Vam što mi pomažete malo po malo otkrivati sebe.

Ana

Draga dr. Bura,

od Vas sam prije dvije godine tražila preporuku (čule smo se mailom) koji sam zbog lijenosti provodila svega mjesec dana. Iskreno mislim da ne postoji bolja i obuhvatnija preporuka od one koju vi dajete. Posrijedi je samo moja lijenost ili ‘opuštenost’ nakon nekog vremena koja me sprječava u tome da se osjećam stvarno dobro. Uglavnom odlučila sam ponovo krenuti sa Vašom preporukom jer mislim da se apsolutno ništa nije promijenilo u ove dvije godine mog ‘brljanja’..

Članci su Vam odlični, toliko toga objedinjuju na pravi način i logično posloženo! Ma savršeni, zato bi mi bilo drago biti dio Vaših predavanja ako ih još držite ili neke weekend radionice?

Hvala Vam puno na odgovoru i šaljem veliki pozdrav iz Zadra!

Tanja

Općenito… otkad koristim Vašu preporuku, najviše mi se povećao nivo energije… prije mi je bilo uobičajeno kao da me nešto pregazilo, nikako se ujutro nisam mogla probuditi odmorna. Sada je drugačije, puno bolje spavam, makar se ponekad budim, ali puno rjeđe. Prije je to bilo redovito. Vidim i malu promjenu na koži, koža nije toliko suha, po nalazu se još ne vidi poboljšanje. Protu-upalni smoothie mi pomaže za oči, ni oči mi nisu vise tako umorne. Nisam više klonula tijekom dana, i suprug mi je rekao da sam vedrija.

Ivana, 25 g.

Super sam, zadovoljna sam, puno mi je bolje.. da nema faxa, ne bih bila ni nervozna. Obitelj i prijatelji mi takodjer kažu da sam aktivnija, veselija. Ne dodje mi više plač bez veze, toga više nema. Koljeno me ne boli.
Želim još malo smršaviti, ali sve je super, izgubila sam 13 kilograma u 2 mjeseca. Čudim se da ne jedem uopće slatko kroz cijela ova dva mjeseca, možda sam pojela 1 kockicu čokolade, uopće ne žudim za slatkim, ponekad samo ako netko nešto jede u mom prisustvu.
Puno mi je bolje.

Ivana

Dobro sam, puno bolje nego prvi put, sve je bolje, tada nisam mogla skoro hodati, ležala sam stalno, bilo mi je hladno, plakala sam, kosa mi je ispadala, fizički i psihički sam bila na dnu, nije mi se radilo, sada sam uspješna poslovna žena…
Vi ste mi dali sve te vitamine, to je djelovalo već u 7 dana, a u mjesec dana se svašta promijenilo, djelovalo je i na moje samopouzdanje.

Helena

Poštovana dr. Meri,
zahvaljujem Vam se na izdvojenom vremenu kako biste mi pomogli, vaši savjeti su zaista dragocjeni i otvorili su mi potpuno novi svijet. Hvala Vam od srca! Nastavit ću koristiti hepafast jer se zaista uz ovu dijetu osjećam puno bolje. Zamolila bih vas samo još preporuku gdje bih mogla nabaviti preporučene proizvode Mayr koncentrat juhe…
Lijep pozdrav, Helena!

Ana

Draga doktorice,

17.07. će biti tri mjeseca kako sam krenula s Hepafastom, pa onda i sa ostalim preporukama. Rekli ste kontrola za tri mjeseca.

Moram priznati da sam jako zadovoljna rezultatima, ali ne želim sada stati.

Prvo, zadnja menstruacija i pms su stvarno bili školski. Sve normalno, bez pretjerane živčanoće, bez imalo želje za nedopuštenom hranom, bez krvarenja danima prije. 4 normalna dana menstruacije. Stvarno sam se i u tom periodu osjećala dobro u svom tijelu.

Osim toga, smršavila sam cca 6kg i super se osjećam. Vježbam redovito. S Marijanom sam bila u kontaktu, a mislim da je i Vas pitala, da bih napravila još jedno Hepafast čišćenje. Nisam još, ali bih rado uskoro. Ostao mi je taj neki trbuščić još, ima tu sala, a i da se osjećam još lakše.

Moram napomenuti da evine kapi ne pijem već cca dva tjedna jer su mi sve teže padale na želudac. Ne znam koliko su one utjecale na ove ostale dobre stvari i ako bih trebala nastaviti s njima treba vidjeti kako.

Ostalo sve uzimam po preporuci. Dodala sam magnezij jer sam imala trnce u rukama po noći.

Voljela bih ostati ovako dobro po pitanju zdravlja, molim Vas recite mi koji je moj dugoročni smjer za ostanak u dobrom stanju.

Ja vidim da moram nastaviti s ovakvom prehranom, tu izgleda, osim na putovanjima ili ponekad u gostima, nema kompromisa.

 

Recite Vi što mislite, koji je sljedeći korak ili faza po pitanju ovih dodataka prehrani i općenito za mene.

Hvala Vam

 

 

Iva

Puno sam bolje, idem spavati ranije, drzala sam se vecine od preporuke. Preporucenu knjigu nisam nigdje nasla. Prosli su mi simptomi na noktima. To listanje je bilo neumoljivo, to je prestalo nakon 3 tj. Sto se tice kose, i to je puno bolje. Osjecam se bolje, imam vise energije, osjecam se stabilinije po danu, energija mi ne pada. Čaj mi je bilo tesko izbaciti ali otkad sam izbacila čaj i alkohol super se osjecam. Kad bi mogla tako zivjeti stalno, to bi bilo super. Sada sam navecer umorna, a po danu imam energije, tocno kako treba biti. Osjecam se stabilno. Znam da nema vise uzimanja secera kroz dan.
Rižu sa jabukom sam jela svaki dan, ali otkad je vruce, prestala s tim. Ponekad napravim, ali ne vise redovito. Bazicne juhe kuham I dalje, svaki dan barem jednu juhu, neke jedem, svjeze neke zaledim. Kombiniram prijedloge za veceru I za rucak, ne jedem gluten, ni mlijeko. Drzim se kozjih proizvoda. Jedino mi se ponekad dogadja kad su visoke temperature da mi padne tlak ali onda uzmem svjezi kozji sir sa kurkumom, lanenionim ulje…I super mi je ono piće sa kurkumom, limunom…
Desni mi vise nisu upaljene ni bolne. Napuhanost je skroz prosla.

 

 

Jelena

Od zadnje kontrole, prije 3 mjeseca, probava je ok, stolica ok, nemam bolova prilikom mokrenja više, isto tako u crijevima nema više napuhanosti i bolova. Naginjala sam aknama, sve je nestalo. Zadnji put sam bila na UZV dojke i na mamografiji, sve je uredno. Doktorica je rekla da se smanjio broj i veličina cista.
Jedino sto mi stoji u zraku je povremeno žarenje u predjelu grla. Kosa je bolja gusća, kad se budim, posvuda nalazim svoju kosu. No, kako ste mi objasnili radi se o rastu nove mlade kose. Energija mi je dobra, dobro se osjećam, ne umaram se.

 

 

Ana

Vaši detaljni upitnici su me suočili s pitanjem brinem li dovoljno dobro o sebi i što još mogu učiniti. Hvala na tome i srdačan pozdrav do susreta.

Marija

Dobra večer draga doktorice Meri,

evo me u 14. danu dijete sa Hepafastom. Zadovoljna sam kako sam to izdržala čak nije bilo posebno teško. Već osjećam pomake poput toga da mi se malo podigla razina
energije, jasnije ”vidim” oko sebe. U petak sam bila na putu i nakon povratka mi gležnjevi nisu bili otečeni kao inače.
Peckanje u nogama pogotovo lijevoj još je tu ali manje. Radosna sam zbog toga i veselim se drugom tijelu u kojem ću svome tijelu dodavati različite
vitamine, minerale i ostale zdrave sastojke.

VS

Evo odradila sam dva tjedna hepafasta i moram priznat da je bilo lakše nego što sam mislila da će biti. Osjećam se super, izgubila sam 5 cm u struku i 5 kg.
Sad krećem dalje sa Vašom preporukom.
Eto samo sam htjela javit kako je prošlo.

Nela

Meri draga naša, dušo nježna i mila,
Hvala Ti što si nam ove užitke priredila,

Svaku od nas “K Samoj Sebi” vratila
U naše najveće blago – vlastitu dušu nas dovela.

… Ooo…. Kako je lijepo opet biti u Sebi i baš tu
Osjećaš svu onu sreću, radost, ljubav i Svoju ljepotu.

Divota ovog Bola, plaže, šetnje… sve to ima Božju čar
Ali u svemu tome, Ti si nama Blagoslov i Anđeoski dar

I nije ovo samo užitak sunca i mora ili odmor i mir
Svaka od nas ima domaći rad – Promijeniti životni đir

Hvala ti što si nam pokazala kako izgleda vlastiti raj
Do naprednog tečaje sve te volimo to dobro znaj

Za sada Bye Bye

Petra

Rješavajući ovaj upitnik osvijestila sam hrpu simptoma i tegoba, od kojih neke imam oduvijek, npr. bradikardiju, a nikako ih nisam povezivala u cjelinu… Čini mi se da sam konačno u dobrim rukama 🙂 ?

Mislim da je Vaša rečenica motivirajuća da i drugi krenu ispuniti svoje upitnike i osvještavati svoje simptome, a ne samo doživljavati sebe kroz laboratorijske pretrage i brojke.

 

Ivana

Prije 2 mjeseca sam imala TSH 11,5, a sada se smanjio na 7,5. Skinula sam 5 kg. To je super, lice mi se pročistilo, nemam prištića. Kosa mi je bila masna, a sada se uopće ne zamasti. Nokti su mi jači, kosa sjajnija. Ja imam energije, koncentracija mi je normalna. Bila sam na godišnjem, dosta smo hodali, uopće se nisam umorila! 
Razlika se vidi u emotivnim stanjima, kao da mi se karakter mijenja. Postala sam razumnija. Lakše razumijem stvari i nisam pretjerano emotivna. Menga je obilnija što je super jer je bila oskudna. Nisam više toliko ljubomorna. 
Ljepša sam. Ljudi kažu da sjajim. Kosa mi je bila kovrđava, pa se sasušila, a sada baš lijepa. Slijedila sam sve što ste napisali u preporuci osim što sam zaboravljala piti Hug nakon ručka i nisam išla redovno na sunce. U početku jesam, a kad sam dobila više energije, onda sam malo stala. Još nešto važno, nisam imala nikakve vaginalne infekcije. Spolni odnosi su bez boli i bez da se kasnije inficira. 
Ono što me jako motiviralo je kad ste napisali u preporuci: Nemojte propustiti ovu priliku!
I druga rečenica je bila: Ako se ne budete pridržavali ove preporuke morat ćete cijeli život piti Eutirox.
I još jedna važna rečenica: Trebate se riješiti papira i nereda po kući.
S  Hepafastom sam imala stolicu svaki dan, a sada  imam stolicu sada svaki dan, svaki drugi dan.
Vjetrova više nemam. Nadutost samo kad se najedem pa trbuščić malo naraste. Zubno meso se popravilo, više se ne povlači otkad mućkam usta s uljem. Još uvijek povremeno imam bijele naslage na jeziku, nekad jesu, nekad nisu. 
Još uvijek mi se slijeva sluz prema grlu i ponekad začepljen nos, ali nije onako drastično. Sada se osjećam puno bolje! Vise mi ne smeta dnevno svjetlo. Ne jedem više tako hlapljivo kao prije. Smanjilo se.

Renata

Kako me nadahnjuješ! Jedva čekam neku tvoju knjigu.

Linda

Draga dr Meri,
Nasmijao me newsletter, a najviše naslov. Prije dva dana sam promijenila posao… I onda pročitam naslov Vaseg maila. Odmah ste mi uljepšali viziju odlaska I povratka ma gdje god I kako to bilo. Naravno, pročitala sam članak I shvatila da se jedino možemo I moramo vratiti sebi. Jer dok god se ne vratimo sami sebi, stalno ćemo nešto tražiti.

Katarina

Mislila sam da nisam sposobna hodati sama. Ta nesigurnost je bila užasna u meni. A moram samo odlučiti da mi treba pomoc.
Volim Vaš normalan pristup i sve što mi kažete mi je jasno.

K. M.

Hvala Vam od srca na svemu, sam razgovor s Vama me napunio pozitivnom energijom i dao mi poticaj da i daljem budem ustrajna i brinem se o sebi i svom tijelu, jer ako ja nisam dobro, ni drugi oko mene neće biti.

D. V.

Poštovana doktorice,

rekli ste da Vam se javim krajem mjeseca pa da mi pošaljete test za upaljena crijeva i da se dogovorimo za kontrolu.

A ja ću Vam sad po dogovoru napisat dobre promjene od početka praćenja preporuke i ono šta mi još smeta.

Svakako su nestali bolovi u želucu. Hvala Vam od srca na svemu, sam razgovor s Vama me napunio pozitivnom energijom i dao mi poticaj da i daljem budem ustrajna i brinem se o sebi i svom tijelu, jer ako ja nisam dobro, ni drugi oko mene neće biti. Nakon jela (to je bilo izraženo nakon večere jako često, a nekad i nakon ručka) i osjećaj težine. Nema više ni nadutosti ni žgaravice. Zadnjih mjesec dana, nakon Hepafasta, čak svako jutro imam stolicu. Nemam više želju za slatkim. Smršavila sam i skinila 5 kg viška kojih se prije nikako nisam mogla riješit.

Zatim mi se očistilo lice od povremenih prištića. Prošli mjesec mi je ciklus bio 29 dana, što se nikad nije dogodilo. A ovaj mjesec 28 dana. Kad sam tek dobila menstraciju ciklus mi je bio 28 dana, a otkad sam otišla u Zg na faks skratio se na 25 i u zadnje 2 godine sam imala problema jer bih često dobila i nakon 17 dana. Zatim mi se smanjilo i krvarenje, ali i dalje traje 4,5 dana.

Zadnjih mjesec dana mi nikako nije tekla krv iz nosa, prije toga samo povremeno kad bih bila umorna ili prehlađena.

Imam više energije (uglavnom ujutro pa se ranije ustanem), al navečer i dalje ne.

Ponekad se budim po noći, većinom ne.

Uglavnom ja se osjećam poletnije i zadovoljnije. Organiziram vrijeme kako meni odgovara, a manje se prilagođavam drugima.

Što se tiče loših simptoma najviše me muči ispadanje kose koje sam Vam već spomenila kad smo se čule. Zatim i dalje imam osjećaj hladnoće čak i kad drugima nije hladno.

Smanjen libido. Suha koža. Umor kasno popodne i navečer.

U prilogu šaljem i rezultate testa na intoleranciju hrane.

M. B.

Draga Meri,

puno hvala na preporuci. Dosta me potresao i naš razgovor i preporuka, ali sada dolazim sebi. Potresao me jer nikad dosada nisam doživljavala da moja psiha toliko može utjecati na stvari, na probavu, na ciklus. Ali zadnjih dva tjedna sve više vjerujem u to. Dolazim sebi i probava mi se regulira. Proljevi su se smanjili. Slažem se sa svime što ste napisali. I razmišljam o Vision Boardu i promjenama. Upisala sam jogu. Pokušavam ne nabacivati si previše posla i biti smirenija i zadovoljnija. U pravu ste kada kažete da me dijete neće usrećiti i da prvo sebe moram srediti.

U svakom slučaju puno Vam hvala jer ste mi otvorili oči.

Marina Golac

Pozdrav,

Radionici me je privukao naslov stres i emocije, jer imam s tim problema. Stalo me peru emocije i uz to se javlja stres.

Jako me je dojmilo kad su žene koje pričale o svojim problemima, i kad smo radile plakat sa slikama iz novina.

Mislim da trebate posvetit dio radionice da žene osvjeste da se trebaju više poštivati i voljeti sebe i kako to postići ,jer tu mislim ima većina problem(barem ja)

Dobra mi je bila atmosfera i vibracija pozitivne energije,došla bi ponovo da naučim još nešto novo i stvarno kad sam bila tamo 5 sati radionice mi je bila prava relaksacija. Osjetim  poslije radionice kao da sam sišla s neke druge planete. Znači bilo je DOBRO!!!

Puno pozdrava i sve najbolje u 2018 godini!!!!!

Tanja Vujović

Nakon praćenja Vaše preporuke preporuke izgubila sam  4 kg, manje sam gladna, laganija, nema više otečenosti, manje razmišljam o hrani, nema više prejedanja, ponovno mi je regularan ciklus na 28 dana nakon što je bio 23 dana.

Dodala bih još da se osećam mirnije i da su mi misli bistrije, vraća mi se kreativnost i nove ideje.

Čini mi se da i drugi osećaju tu promenu, posto su počeli da menjaju svoje ponašanje. U život mi ulaze neki novi i dobri ljudi. Polako se sređuju neki konflikti.

Hvala Vam sto unosite pozitivne promene u moj život i vraćate nadu u izlečenje!

Sonja

Draga Meri,

evo da se javim nakon nepunih mjesec dana.

Stanje je sljedeće; zadnji put 1/4 tablete uzela pred kojih 2 tjedna. Dakle – stanje se popravilo za 90%. Što se točno popravilo; osjećam se generalno super, nemam više fibromijalgije, nema više naglih skokova tlaka

Dakle; tlakovi su niži nego ikada. Shema mog organizma za sad je da i kad osjetim nelagodu/napetost dijastolički tlak je taj koji počinje rasti npr. 124/90…ili 135/94…sistolički tlak se počinje povećavati (imam osjećaj) da bi dostigao ovaj dijastolički.
u svakom slučaju, neke sam parametre promijenila.

Što smatram zaslužnim – definitivno; promjene u prehrani (Nisam skroz bacila slatko ni gluten, priznajem), pa najveću zaslugu dajem alkalnim juhicama koje u obilju jedem, i smoothijima

Počela sam trčati zadnja 3 tjedna, svaki drugi dan, ciljano i po preporuci moje prijateljice, baš s ciljem kako povećati kisik u tijelu, koristim redovito pasifloru, prestala sam odlaziti na DNS i MFterapiju, ali upisujem u 11. mj. jogu.

I jučer sam bila na kontroli, na biorezonanci; kisik u tijelu je apsolutno na normali, a pinealna žlijezda puno bolje, iako još nije u normali.

Dakle, situacija se mijenja, javim se kroz narednih mjesec dana, do tada nastavljam sa svim preporukama.

Ivana S. mag pharm

Draga Meri, 

Ne znam jel do konopljike ili kadulje ili svega, ali ja ne trebam tablete za bolove za menstruaciju. 
Da samo znate koliko sam se patila s tim, koje muke sam imala od prve menstruacije pa do sad.
Bez iznimke, nikad nisam imala menstruaciju bez strašnih patnji, samo je znalo bit gore od goreg, ali nikad bez bolova ili 
bar s normalnim bolovima koji reagiraju na tablete.

Bolovi za lupat glavom u zid, mučnine, povračanje, proljev…
Nikad mi ništa nije pomagalo od tableta, ništa.
Dočekat menstruaciju bez bolova mi je san snova, najveća srića.

Morala sam to podilit s vama. 
Ne mogu doć sebi od sriće. 

Hvala puno puno.
Pozz

Elvira

Draga Meri,

na početku bih Vam htjela reći par riječi o radionici. Moram priznati da je za mene to bilo jedno prekrasno iskustvo … jako zanimljivo …  jako korisno …

Što mi je bilo najbolje? Ne znam što bih izdvojila, sve je bilo jako dobro, edukativno, dobra atmosfera … teme odlicne, dobro razrađene, bit je prenešena, poruke su stigle…

Imate veliko znanje iz širokog područja koje vješto povezujete… talent da ga prenesete slušateljima koje osvajate svojom jednostavnošću i velikom empatijom (“osjećate” svakog Vašeg sugovornika).

Dosla bih ponovno jer  znanje koje prenosite toliko je potrebno svakoj ženi danas … osobito u nekim trenutcima života kada se udaljimo od sebe, od svoje prave prirode … podsjetite nas u biti koliko je život lijep i kako biti toga svjestan u svakome trenutku … jednostavno nas učite kako biti sretne uz sve izazove koje nam život nosi…

Ana

Draga Meri , evo sam opet na poslu počela sam raditi u utorak, najranije jutros mi je šefica digla živce i odmah sam otvorila tvoju stranicu i čitala, čitala samo da se smirim. Tekstovi su ti super sve pohvale, hvala ti što te imam, pusa!

Aleksandra

Draga dr.Bura,
Hvala na povratnim komentarima i sad dok mi je “friško” da odmah i odgovorim jer sam vesela i beskrajno zahvalna što mogu na ovaj način s Vama komunicirati, puno mi to znači. Hvala!
Idem od početka…..prije par godina imala sam ginekološku upalu prouzrokovanu Candidom i tada sam počela istraživati što napraviti i tako “naletjela” na odličan blog Anite Šupe Istine i laži o hrani, koji je bio moj pokretač u uvođenju promjena u prehrani. Strogim pridržavanjem pravila Anticandida dijete, te upotrebom biljnih vaginaleta (prepisanih na preporuku moje ginekologice koja je sama predložila takav prirodniji, a vrlo učinkovit, način “borbe” s Candidom) nalazi su bili odlični.

Nakon toga je moja prehrana uglavnom ostala vrlo slična Anticandida dijeti, naravno ublaženo, ali s izbjegavanjem namirnica za koje sam prepoznala da me napuhuju, smetaju urednoj probavi, ili zbog kojih mi se spava ili se pak loše osjećam, čine me nervoznom u smislu da dobijem nepotrebnu dozu pojačane energije koja me bez mog htijenja “nabrije” (kava ima takav loš učinak na mene). Izbjegavala sam kruhasto u svakom smislu, pekla pogačice od samljevenih orašastih plodova i sjemenki, izbacila gotovu tjesteninu, kupovna peciva, kolače, slatko općenito, gotove procesirane namirnice, “slastice” i ostalo počela raditi po PALEO ili LCHF receptima (u početku držeći se uputa i recepata, danas sama slažem kombinacije koje mi odgovaraju od namirnica i sastojaka koji mi pašu i uvijek ispadne fino). U početku, čitajući preporuke oko načina prehrane, te Anticandida dijete, mučilo me sve što “ne smijem”, ali sam vrlo brzo prepoznala taj pogrešan pogled na stvari i gledala samo ono što “smijem” i otvorio mi se cijeli prekrasan novi svijet.
Onda je došlo vrijeme kad sam pomislila da je to to, da više ne moram biti tako pažljiva i “stroga” i pomalo se vratila nekim starim navikama jer više nisam “imala opravdanje” za takav način prehrane i svojih novih rutina. Tada je na red došla alergija. Sama sam po vrlo hladnoj bočici vode prislonjenoj na podlakticu s nutarnje strane, prepoznala da je nastala crvena fleka koja se nije povlačila i počela je svrbjeti i da je moja flekavost nakon kupanja u moru, posljedica hladne vode, a ne sunca, krema, nečeg što sam pojela i sl. Doktorica dermatolog je prihvatila tu mogućnost i poslala me na pretrage ne bismo li od nekud konkretnije krenule, i tada sam dobila nalaz Candide u stolici, povišenog ukupnog IgE 615 i Anti TPO 315. Tada sam istražujući naišla i na Vašu stranicu i Vaše tekstove, tekstove dr.Sanje Toljan i njene preporuke oko bolesti štitnjače, a sve skupa sam prepoznala da je kod mene povezano i kako sam rekla, zatvorio mi se krug.
Tada sam se ponovno vratila na pravila LCHF i PALEO prehrane, odnosno preporuka prehrane za zdravu štitnjaču, napravila intoleranciju na hranu koja mi je pokazala što izbjegavati (prvenstveno pšenica i pšenično brašno), počela potpuno redovno raditi tibetance u jutro, počela čitati knjige koje mi pomažu u traženju odgovora kako u prehrani povezanoj s bolestima (dr.R.Dhalke Bolest kao put, u prošli ponedjeljak sam i prisustvovala njegovom predavanju u Zagrebu, na moje veliko veselje), tako i u razumijevanju i boljoj komunikaciji s ljudima koji me okružuju (NLP, transakcijska analiza, Ho’oponopono). Jogu sam vježbala od ranije, povremeno, ali uvijek sam se vraćala samostalnom vježbanju onda kad sam osjetila da mi treba takvo razgibavanje i vraćanje k sebi, vratila se meditaciji i ujedno se upoznala s različitim tehnikama i alatima koji mi vraćaju unutarnji mir (prvenstveno Ho’oponopono – oprosti, žao mi je, volim te, hvala).
Kroz sve to još uvijek tražim na koga i što sam alergična, ili si možda još uvijek ne želim priznati. Mislim da sam na najboljem putu otkrivanja, a znam da sve ono na što sam alergična mogu, i znam način kako, probaviti da više za mene ne predstavlja problem. Još se uvijek učim ne boriti se u sebi protiv sebe ili protiv drugih oko mene, kad nije onako kako ja duboko u sebi smatram da je ispravno, nego da prihvaćam i okolinu i životne situacije i ljude, sve što se “našlo” u mom životu jer je sve to tu zbog toga što moram nešto naučiti i pomaknuti se još jednu stepenicu više.
Sve to, prehrana, tibetanci, meditacija, boravak u prirodi, druženje s pozitivnim ljudima koji mi daju energiju, učenje i nova saznanja, moj nepopravljivi optimizam i vedrina, je rezultiralo i smanjenjem povišenih vrijednosti IgE i Anti TPO oboje za dvije trećine od početnih vrijednosti, što mi je samo potvrdilo da radim ispravno i da riječi moje liječnice opće prakse, kako za to nema lijeka, ipak ne stoje. Znam da ne postoji tabletica koja se prepiše i popije da nestane simptom, kao što znam da postoji uzrok tih tegoba koje su se pojavile. Zahvalna sam što sam dobila baš te alarme koji su me povukli na promjenu da sam prepoznala da se moje tijelo buni zbog onog što ne mogu sama u sebi posložiti na pravi način, što ne dišem svoj život punim plućima, da sebe stavljam u drugi plan, ne kažem što mislim, zatomljujem u sebi svoje želje, htjenja, ono što me veseli. Još uvijek “putujem”, još uvijek radim na prepoznavanju, učim, i cijeli me taj put jako veseli jer….fizički nikad u životu nisam izgledala bolje nego sad s 45 godina, nikad sama sebi nisam bila ljepša, čišće kože, oblikovanog tijela, prekrasne prirodno kovrčave kose, velikog osmjeha i vedrih očiju, učim se iz dana u dan voljeti sebe, davati svoju ljubav bez straha drugima i činiti svoju okolinu boljom osmjesima, radošću i pozitivom, ali i radom, upornošću i redom u sebi i svojoj rutini, u tome sam štreberica.
Nesretne okolnosti koje sam imala u životu promijenile su moj pogled na život na način da ništa više ne gledam kao konačno, svoje sam tadašnje stupove izgubila, ali tim gubitkom sam našla stup u sebi, ono što se tata trudio naučiti me, da imam moć u sebi, kao što je on imao u sebi (bio je u to doba vrlo napredan u gledanju i primjeni bioenergije, viska, kristala, energija općenito) i na tome sam zahvalna.

Oprostite mi na dužini pisma, nadam se da nisam “zbrčkala” i potpuno skrenula s teme i da sam uspjela odgovoriti u bitnom na Vaša pitanja.

Srdačno i s velikim veseljem Vas pozdravljam i još jednom HVALA na ovom načinu slobodne komunikacije s Vama.

Aleksandra

p.s. moje pisanje slobodno dijelite, čast mi je čuti Vaše mišljenje, a posebno da nešto od toga može i drugima biti poticaj ili pomoć

Ana

Draga dr. M. Bura,

Ova preporuka je stvarno jedna od najboljih koje sam do sada dobila. Traži dosljednost i malo organizacije, al je stvarno super!!! Ne uspijevam baš sve zadovoljiti i iskreno nisam se baš u potpunosti svega još primila, ali nastojim sve više i sigurna sam da ću jednog dana sve apsolvirati i primijenit!!!!!

Smoothi mi je super iako sam u fazi nabave još nekih dodatak (magme), sve mi je super i s njim sam po prvi put u životu osjetila što znači dobivati energiju iz masti !! Ja smoothi jedem u 6.30 ujutro i nisam.gladna do 12.30 kada ručam !!! Nema oscilacije šećera a kada osjetiš glad to je neka ‘normalna’ glad bez nervoze !!! Citofit i jutarnja topla limunada moji su stari prijatelji !!!!

U fazi sam nabave svih preparata, najteže je sve od jednom, al bude !!!
Zainteresirana sam jako za čisćenje jetre! Možete mi molom Vas reći koliko dođu ti preparati i kako se provode. Da li čišćenje mogu napravit i sad ili bolje da pričekam da punih mjesec dana doslovno odradim cijeli i puno plan prehrane?
I još me zanima samo Vaše mišljenje vezano za jod. Njega pretpostavljam da je bolje da ga vise ne pijem, nego nastavim sa athirazolom 1/2 tabletice na dan po preporuci dr.?

Molit ću Vas da mi samo još pošaljete upite za jogging jogu iako mislim da sam ja nju davno prakticirala (najbolji period života!! :)) samo je nisam tako zvala. Mojih sat vremena dnevno u šumi sa svjesnim disanjem i baš sam osjetila nakon nekog kratkog vremena protok energije, kao da sam je mogla pratiti !!!!

Eto toliko od mene!!
Šaljem veseli pozdrav!!!!!

Close
Košarica0
There are no products in the cart!
Nastavi kupovati
0