Total bliss- kako postići trajni osjećaj sreće i blaženstva, iznutra i izvana?

Objavljeno:
01.07.2014.

 

Vjerujem da će se mnogi sjetiti nekog prekrasnog događaja poput rođenja djeteta , prvog izlaska s voljenom osobom , proslave s prijateljima te posjete neke svete ili egzotične destinacije, zbog kojih vas je obuzeo neopisiv osjećaj sreće. No s obzirom da nas većina vodi svakodnevnu borbu za preživljavanjem te nikako da se posvetimo sebi i da se istintski osluškujemo, lako je potonuti u osjećaj malodušnosti a pogotovo ako proživljavamo emocionalne, financijske ili zdravstvene probleme. I tako živimo u raskoraku između prošlosti kad smo se osjećali poletno i lepršavo te budućnosti u kojoj projeciramo bolje dane. Čekamo nešto ili nekog , koji će biti razlog naše sreće. Pa tako umjesto da u sadašnjem trenutku osjetimo potpuno blaženstvo, mi se osjećamo prazno, usamljeno I bez onog životnog sjaja u očima smatrajući da se moraju okolnosti izvana promjeniti kako bi mogli „zračiti iznutra i izvana“. No zapravo, da bi nam se dogodila sreća moramo odlućiti biti sretni i zahvalni na svemu što imamo pa makar i na „životnim udarcima“. Jednako tako,ukoliko nam je organizam zatrovan toksinama kao posljedice lose prehrane ili negativnih misli, nemoguće je istinski doći do samog sebe te spoznati da nam zapravo i nije tako loše.

Stoga, holističkim radom na sebi ne samo da možemo zablistati „odmah i sada“ već možemo utjecati i na druge ljude zračeći pozitivnom energijom, vitalnošću i spokojem.

Kako doći do sto stanja totalnog blaženstva?

1. Otklonite sve toksične elemente iz vašeg života – pušenje, prekomjereno kozumiranje alkohola te genetički modificirana hrana svakako su prvi na listi. Izbjegavajte razgovore koji pretendiraju svađama, kritikima ili pukim ogovoranjima. Jedite svježu I organsku hranu, pijte sto više svježe iscjeđenih sokova od povrća I voća te vode s limunom. Za bezprijekornu kosu i kožu probajte i

Total Bliss Sok – stavite u sokovnik sve sastojke:

            Sastojci

            1 jabuka(narezana na kocke)

            1 cikla (oguljena i narezana)

            2 mrkve (oguljene)

            1 grejp (oguljen i narezan )

            1 komadić đumbira (oguljen)

            Sok je najbolje popiti odmah i na prazan želudac kako bi organizam apsorbirao sve enzime i vitamine.

2. Naučite pravilno disati – premda je disanje mehanizam koji nam dolazi automatizmom, mali broj ljudi zaista ima osvješćen dah I diše na ispravan način. Vrtoglavice, depresija, anksioznost I ostale psihosomatske pojave mogu se na efikasan nacin liječiti pranayamom (tehnikama disanja) te ih zamjeniti upravo osjećajem blaženog stanja uma, mentalne bistrine I osjećaja spokoja.

3. Podignite razinu vitalne energije

Indijci ju zovu pranom a kinezi “Chi” a radi se o istoj vitalnoj energiji koja pokreće kako sve u našem okolišu tako I nas same. Prakse poput joge, tai chia , pranayame, tao kunga pa I borilačkih vjestina poput kung fua stimulirat ce vašu vitalnu energiju od koje čete se osjećati poletno, energično i zdravo.

4. Razvijajte pomnost

Biti duhovno osvješten ne znači da gledamo život umjetnim “ruzičastim naočalama” vec da razvijemo unutarnju snagu da postenemo promatraci svih nasih unutarnjh senzacija, osjećaja i misli. Umjesto da se osuđujemo kada se ne osjećamo dobro, nastojimo prihvatiti prirodan tok misli te sve životne uspone i padove. Uz meditavne tehnike poput mindfulness meditacije, vješto ćete moći razvijati taj visoki stupanj svjesnosti.

5. Širite bezuvjetnu ljubav

Najbolji način da se rješite osječaja ljutnje ili frustracije te onog poznatog osjećaja težine misleći da bi život trebao izgledati drugačije, da odmah osjetite prema sebi i svima oko vas ljubav i prihvaćanje.

 

Autor: Ivana Jelinčić

Primajte korisne savjete
Meri Bura, dr.med.

Meri Bura, dr.med.

Štitnjača, debljina, umor -  zahtijevaju liječenje i duše i tijela. Liječenje tijela započinje promjenom prehrane. Duša se liječi uz stručnu potporu i ulaganjem u znanje. "Život je predug da budete bolesni i prekratak da se predugo tražite. "

Close
Košarica
There are no products in the cart!
Nastavi kupovati
0