Što manje toksina i što više čistoće

Objavljeno:
17.01.2020.

Uz detoksikacijski program koji ćete napraviti za svoje tijelo i dušu barem jednom godišnje, budite savjesni i smanjite razinu toksina u svojim stanicama kroz pametno pripremanje hrane.

Ulja koristimo svakodnevno.
Moja je preporuka da za kuhanje koristite pročišćeni maslac ili ghee.

Pročitajte o ghee-ju.

 

Kada se hrana termički obrađuje izrazito je bitno koliku temperaturu podnosi masnoća koja se koristi, odnosno koja joj je točka gorenja.
Neka ulja izgaraju već na niskim temperaturama i prilikom toga se razbijaju visokovrijedni fotonutrijenti koji se nalaze u njima, a masti počinju oksidirati i stvarati po zdravlje štetne slobodne radikale.
Iz tog razloga neka ulja nikada ne zagrijavamo, neka zagrijavamo na vrlo niskim temperaturama, a vrlo rijetka – kao ghee koji je termostabilna masnoća i čija vrijednost ostaje cjelovita i sigurna kao i u hladnom obliku.
Ghee podnosi visoke temperature prilikom termičke obrade do 250°C što mu daje prednost pred ostalim masnoćama, stoga je idealan za kuhanje, pečenje i prženje hrane. Moja je preporuka da hranu uvijek kuhate, rijetko pečete i nikad pržite – jer je tako probavljivija i zdravija.

 

Ghee je neutralnog okusa i koristi se podjednako za pripremu slanih i slatkih jela.
Sa gheejem je vrlo jednostavno kuhati jer on je zamjena za razna ulja, maslac ili ne daj Bože margarin.

 

Mliječni maslac sadržan u ghee-ju jedan je od najbogatijih prirodnih izvora butirata – masne kiseline kratkog lanca koja uzrokuje regeneraciju stanica crijevnog zida.
Butirična kiselina balansira i jača dobre bakterije. Važna je za smanjenje rasta patogenih bakterija.
Zdrava crijevna flora djeluje preventivno na očuvanje zdravlja cjelokupnog organizma.
Butirična kiselina uravnotežuje razine klorovodične kiseline u želucu, te indirektno smanjuje probavne želučane tegobe.

Ako nemate značajnijih zdravstvenih problema, ghee djeluje pozitivno na Vašu probavu jer poboljšava apsorpciju hranjivih tvari iz hrane a posebno vitamina A, K, E i vitamina D.

 

Evo nekoliko mojih recepata:

1. Krem juha od tikve
Priprema: u hladnu vodu dodajte ispravno nasjeckan (https://www.youtube.com/watch?v=G-Fg7l7G1zw) 1 manji crveni luk, korjen peršina, korjen celera i tikvu narezanu na kocke, 1 mali krumpir narezan na ploške, đumbir, sol, papar i muškatni oraščić. Dodajte 1 veliku ravnu žlicu ghee-ja.
Kuhajte otprilike 35 min te sve dobro izmiksajte štapnim mikserom. Po želji dodajte nasjeckani svježi peršin. Možete dodati i maslinovo ulje neposredno prije jela.

 

2. Ghee povrće iz pećnice
Izbor povrća i začina može varirati ovisno o dostupnosti namirnica i ukusu.
Možete koristiti svo korjenasto povrće te luk, češnjak, tikvice, rajčicu, papriku, kao i razne gljive.
Priprema: najprije stavite 2 velike žlice ghee-ja, povrće ostavite u komadu ili prepolovite. Dodajte začine i ostavite u pećnici na 200 stupnjeva kroz 60 min.
Ovo jelo odličan je prilog uz druga jela ili kao samostalan obrok.

 

Ghee možete naručiti na www.ghee.hr

Knjigu zdravih recepata “The Original Mayr cuisine” (samo na engleskom i njemackom jeziku) koju bih vam svakako preporučila za cijelu obitelj, mozete naruciti na marijana.glavas@mulier.hr

Želim da budete zdravi.
Želim da zdravlje bude dio vaše svakodnevne prakse, a ne samo uzbudljiva teorija.

 

Vodite računa da unosite što manje toksina u svoje tijelo i da tijelo redovito čistite.

 

Zato, krenite sad na detoksikaciju kroz 2 tjedna sa Hepafastom, a nakon toga nastavite se hraniti tako da pametno pripremate hranu, tako da vam hrana bude lijek.

Za narudzbu preparata Hepafast za detoksikaciju javite se na marijana.glavas@mulier.hr

 

Primajte korisne savjete
Meri Bura, dr.med.

Meri Bura, dr.med.

Štitnjača, debljina, umor -  zahtijevaju liječenje i duše i tijela. Liječenje tijela započinje promjenom prehrane. Duša se liječi uz stručnu potporu i ulaganjem u znanje. "Život je predug da budete bolesni i prekratak da se predugo tražite. "

Close
Košarica
There are no products in the cart!
Nastavi kupovati
0