Piskavica plus, 250 g

91,00 kn

Najbolji biljni izvor željeza, piskavica uz dodatak sikavice, kurkume, posije zobi i sušene opne crnog grožđa.

Piskavica je najbogatiji biljni prirodni izvor željeza (33mg / 100g) što je čini važnom osnovom za dobar imunitet. Brojni biološki aktivni spojevi prisutni u piskavici povećavaju vitalnost organizma i potiču proces samoozdravljenja.

Piskavica Plus u prahu je Matičnjak funkcionalni pripravak na bazi ljekovitog bilja. Piskavici su dodane 4 komplementarne ljekovite biljke, više o njima potražite u sekciji “Sastav”.

Visoki udio prehrambenih vlakana u sjemenkama i biljni spojevi u ovoj mješavini mogu smanjiti apsorpciju glukoze u crijevima te poboljšati način na koji tijelo metabolizira ugljikohidrate i šećer.

 • snižava razinu glukoze u krvi, odnosno djeluje hipoglikemijski, sprječava oboljenje živaca kod dijabetičara čime značajno ublažava posljedice dijabetesa tipa 1 i 2
 • potiče pravilan rad hormonskog sustava kod muškaraca i žena, jer je bogata fitosterolima odnosno biljnim spojevima koji djeluju kao agonisti hormonalnog djelovanja
 • ublažava žgaravicu jer topiva vlakna iz piskavice imaju umirujući učinak na sluznicu želuca i ublažavaju zatvor
 • pomaže u menopauzi jer stimulira metabolizam ženskih spolnih hormona, sprječava pojavu osteoporoze i osteopenije, ublažava tegobe kod PMS-a (bolove, valunge, napetosti), a navodno i povećava obline ženskih grudi
 • utječe na aktivnost štitne žlijezde jer ima regulacijski učinak na metabolizam joda i hormona štitnjače, a oni djeluju kao aktivatori metabolizma, odnosno njihova optimalna razina u tijelu regulira brojne fiziološke učinke poput povećanja potrošnje energetskih zaliha iz masnog tkiva i snižavanja razine šećera u krvi
 • izaziva ubrzani rast i razvoj novog tkiva (mišićnog, vezivnog, koštanog i drugog) na čijem prirodnom djelovanju su joj stoga jako zahvalni mnogi sportaši, atletičari i bodybuilderi
 • dokazano pospješuje odumiranje tumorskog tkiva i metastaza te značajno smanjuje pojavu zdravstvenih komplikacija kod zloćudnih oboljenja

Sjeme piskavice (eng. fenugreek) zovu još i “grčko sjeme” jer su ga po narodnoj predaji stari Grci koristili za snagu prije borbe. Danas se najviše upotrebljava u kulinarstvu i medicini.

 • Piskavica – “najljekovitija od ljekovitih biljaka”
 • Sikavica – dodana kako bi njen silimarin pomogao jetri obnavljajući jetrene stanice (hepatocite) što piskavica sama ne može (Granulat sikaviceUlje sikavice)
 • Sušena opna crnog grožđa – koristi se u ovom pripravku jer je vrlo jak antioksidans
 • Kurkuma – u sinergiji s piskavicom ima snažan protuupalni učinak, a kronična upala uzrok je većina bolesti koje nas pogađaju (Med Hepta sana)
 • Posije zobi – dobar izvor selena i beta glukana, sadrže neprobavljiva vlakna koja pomažu probavi
Piskavica
78%
Sikavica
9%
Posije zobi
5%
Sušena opna crnog grožđa
5%
Kurkuma
3%

Uporaba

Jedna čajna žličica (5g) 2 puta dnevno prije obroka.

Preporuke za korištenje: Može se uzimati samostalno radi bolje apsorpcije ili umiješati u sok, jogurt, kefir ili čašu vode.

Piskavica Plus se može koristiti kao dodatak svakodnevnoj prehrani, začin za marinade, dodatak mesnim jelima i riži, a juha začinjena njome neće biti samo aromatična, već i lijepo zlatna.

Piskavica se smatra sigurnom biljkom za dugotrajno uzimanje, tako je i mješavina Piskavica Plus napravljena kao nadopuna svakodnevnoj prehrani.

Napomene: Primjenjuje se najdulje 2 tjedna u kontinuitetu, nakon čega je potrebno napraviti malu pauzu od 3 dana. Ne preporuča se trudnicama, dojiljama, djeci mlađoj od 12 godina.

Čuvati izvan dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani i zdravom načinu života.

Način čuvanja: Na suhom mjestu i na sobnoj temperaturi

Podjeli s prijateljima:
Podjeli s prijateljima:
Close
Košarica
There are no products in the cart!
Nastavi kupovati
0