OMNi-LOGiC® JABUČNI PEKTIN, 180 kaps.

285,00 kn

Ne mogu se sve korisne bakterije probaviti – mnogo je crijevnih bakterija anaerobno pa ne podnose kisik i ne mogu preživjeti izvan crijeva. Međutim, možemo potaknuti njihovo razmnožavanje pružajući im njihovu najdražu hranu u obliku posebno odabranih vlakana.

Za koga je OMNi-LOGiC® JABUČNI PEKTIN prikladan?

Naše crijevne bakterije obavljaju brojne zadaće, uključujući probavu hrane. Sve naše crijevne bakterije mogu biti podijeljene u 2 glavne grupe: bakteroide i firmikute. U zdravoj crijevnoj flori, ove dvije grupe su prisutne u idealnom omjeru od 1:1, što znači da crijeva sadrže otprilike jednaku količinu svake.

Međutim, osobe s prekomjernom težinom često imaju neuravnoteženu crijevnu floru u kojoj prevladavaju firmikuti. Kod nekih osoba taj omjer može biti 2.000:1. Znači, crijeva mogu sadržavati 2.000 puta više firmikuta od bakteroida!

Firmikuti imaju posebno svojstvo razgradnje sastojaka hrane koje ljudi inače ne mogu probaviti (ugljikohidrate iz vlakana i složene ugljikohidrate). Ovo stvara veliku količinu lako probavljivih ugljikohidrata u crijevima – puno više nego u crijevima s optimalnom ravnotežom bakterija. Ti ugljikohidrati su apsorbirani u organizam zajedno s kalorijama dobivenim putem hrane. Ovaj “skriveni” unos može lako doći do 200 kalorija više – i to svaki dan.

Dodatno, kod veće prevage firmikuta, veća količina konzumiranih ugljikohidrata (npr. šećera i tjestenine) doprinosi tome da se firmikuti bolje osjećaju i time će se brže razmnožavati u crijevima – tako započinje začarani krug!

Kako djeluje OMNi-LOGiC® JABUČNI PEKTIN?

Jabučni pektin idealan je izvor hrane za bakteroide – dobre bakterije koje podržavaju izlučivanje šećera iz organizma. Ako bakteroidi imaju dovoljno dostupnog jabučnog pektina, razmnožavaju se i postaju stalni stanovnici našeg tijela.

Kako se uzima OMNi-LOGiC® JABUČNI PEKTIN?

2 x dnevno uzeti 3 kapsule prije jela, s puno tekućine.

Idealna nadopuna:
Kombinacija OMNi-LOGiC® JABUČNOG PEKTINA sa sinbiotikom OMNi-BiOTiC® metabolic: posebno odabrani bakterijski sojevi u sinbiotiku OMNi BiOTiC® metabolic zamjenjuju firmikute i ispravljaju neravnotežu u crijevima.

Dobre bakterije i njihova hrana

Uzimanje živih simbionata (probiotika) omogućuje Vam jačanje “dobrih” crijevnih bakterija. Ti bakterijski sojevi trebaju kisik za svoj metabolizam – to su one bakterije koje su poznate kao aerobne.

Međutim, ne mogu se svi bakterijski sojevi jednostavno uzeti u obliku dodataka prehrani – velika količina naših crijevnih bakterija je anaerobna i stoga se ne može uzgojiti i sačuvati izvan tijela. Čim takve bakterije dođu u doticaj s kisikom, umiru. Zato naši anaerobni prijatelji trebaju posebnu hranu (prebiotike): ako te bakterije hranimo njihovom omiljenom hranom, stvaramo im idealno stanište u našim crijevima. “Dobri” crijevni stanovnici zahvaljuju nam na tome razmnožavajući se i izvršavajući optimalno svoje zadatke.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi:

u 6 kapsula 100 g %NRV*
Jabučni pektin 3,90 g 84,10 g
od toga galakturonske kiseline 2,54 g 57,70 g

Ostali sastojci:
Jabučni pektin, hidroksipropilmetilceluloza (kapsula)

Ne sadrži životinjske bjelančevine, gluten ni kvasac.
Prikladan je za djecu, trudnice i dojilje.

 

Podjeli s prijateljima:
Podjeli s prijateljima:
Close
Košarica
There are no products in the cart!
Nastavi kupovati
0