Granulat sikavice, 250 g

91,00 kn

Prirodni izvor silimarina, štiti, njeguje i osnažuje jetru, za pravilno funkcioniranje metabolizma.

Sikavica je biljka koja pomiče granice u fitoterapiji, a u upotrebi je već 2000 godina te u liječenju jetre i njezi kože nema medicinski ekvivalent.

Sikavica u granulatu najprirodniji je izvor cjelovitog silimarin kompleksa s čak 140mg u 10g proizvoda.

Sa svega dvije žličice dnevno jednostavno i učinkovito održavamo zdravlje jetre, koja je ključna za dobro zdravlje organizma.

  • potpuno prirodan proizvod u sirovom obliku granulata
  • čista mehanička obrada zbog čega su sačuvani svi nutrijenti
  • štiti, njeguje i osnažuje jetru
  • obnavlja oštećene hepatocite (jetrene stanice), a zdrave čuva od propadanja
  • podržava normalno funkcioniranje organizma

Aktivni sastojak sikavice je silimarin, koji pomaže popraviti oštećene stanice jetre od alkohola i drugih otrovnih tvari, stimulirajući sintezu proteina. Dokazano obnavlja jetrene stanice (djeluje hepatoprotektivno) i potiče njihov rast.

Sikavica može zaštititi jetru od lijekova te ima moć izbacivanja kemikalija, alkohola i teških metala iz organizma.

  • prirodni izvor vitamina E (400 mg/kg)
  • ne sadrži alergene, aditive, konzervanse i umjetne boje

Osim što štiti stanice organizma od oksidativnog šoka, silimarin povećava razinu glutationa (vrlo važan sastojak za poboljšanje funkcije jetre i njeno čišćenje od otrova) u jetri za čak 35%, a on je najvažniji antioksidans za zaštitu jetre.

Njegova razina pada ako smo svakodnevno izloženi visokim razinama toksina. On, naime, omogućava da se i naši dopaminski receptori aktiviraju, što je osnova stvaranja serotonina – hormona sreće i zato vrijedi ona izreka:

Dobra jetra za dobro raspoloženje!

Uporaba

Jedna čajna žličica (5g) 2 puta dnevno.

Granulat sikavice je prehrambeni proizvod kojega dodajemo našim uobičajenim obrocima.

Preporuke za korištenje: Možemo ga umiješati u čašu vode, jogurt, voćni sok, kašu od žitarica, riže ili krumpira. Dnevno preporučenu količinu (10g) možemo podijeliti u više obroka.

Granulat se može i sažvakati samostalno radi bolje apsorpcije (jedna čajna žličica ujutro natašte i jedna čajna žličica navečer prije spavanja).

Način čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu

Napomene: Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama, djeci mlađoj od 12 godina, osobama koje uzimaju lijekove. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uporabe posavjetovati sa liječnikom ili ljekarnikom. Najveća dnevna doza silimarina je 140mg.

Čuvati izvan dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani i zdravom načinu života.

Podjeli s prijateljima:
Podjeli s prijateljima:
Close
Košarica
There are no products in the cart!
Nastavi kupovati
0