Probavljam u glavi

Objavljeno:
04.03.2017.

Treba mi vremena za probavu. Nemoguće je da probavim sve dojmove na brzinu.

Ja polako jedem, puno jedem, ne prestajem jesti, ali i puno odmaram. Stojim u tišini i svjesno probavljam. Lešu janjetinu od ručka, neke zločeste komentare koji me pozivaju na red, neke i meni čudne simptome od pacijentice koja ima jednostavnu dijagnozu, mog psa koji se cijeli dan češka. U tom miru i tišini, svjesnosti svih sastojaka te njihove povezanosti, donosim suvisle zaključke, ovako razmišljam – probavljam,  dakle:
– shvaćam da janjetina i nije najbolji izbor za mene, da se ne slaze s mojom krvnom grupom i da to ima smisla-jer je stvarno osjećam u sebi puno jače no sto treba (ta janjetina zauzima moju energiju, otima snagu koju zelim utrositi na druge stvari danas), ako malo bolje razmislim ona mi ne donosi ni toliko užitka kao jedna dobra domaća masna kokoš-od koje cijeli dan letim!, dakle u miru ipak pokusavam probaviti to janje koje me opteretilo i makar znam da necu opet odoliti masnim rebarcima i slanoj kožici, sigurno znam da ću polaganije jesti, manje jesti i rjeđe jesti, tj izbjegavati janje. Ali nije me briga, niti ću se obračunavati sa svojom savješću zbog teško probavljenog janjeta. Omjer mojih dobrih i loših navika je na strani dobrih. Moje zadovoljstvo ne ovisi o strogoći prema sebi, nego o disciplini.

Jer disciplina je moja vrlina. A to znači da se diciplini uvijek VRAĆAM, a ne svojim porocima i slabostima. To je RAZLIKA. Kome i čemu se UVIJEK NANOVO VRAĆATE. GDJE vas vuče – tamo gdje jačate sebe i svoju snagu ili tamo gdje se ne volite? Triky.

 

-probavljam zločesti komentar o mojem karakteru i umjesto da se branim, uzimam tu tudju istinu kao definitivnu, prihvaćam je – jer samo tako mogu nešto promijeniti (ili sebe ili stav druge osobe prema meni). Sada kad je prihvacena, bolje je vidim, cjelovitije, vidim povrsinu te istine ali i dubinu te mogucnosti u svim smjerovima. Prihvacam je, oprastam sebi, oprastam drugome. Sad sam slobodna ponasati se po novom. Slobodna sam biti neposlusna. Probavila sam u miru moju manu, probavila sam u miru moju vrlinu i od dobro probavljenih i apsorbiranih sastojaka stare istine,  stvaram novi zivot. Novu odluku, novi stav.

 

– za čudne simptome pacijentice koja ima jednostavnu dijagnozu nemam rješenje. Ali ga želim imati. Nije mi jasno. Ali tu ne pomaže znanje. Znanje je prolazno. Čak i kad naučim, ponavljam, radim, opet zaboravim. Jedino trajno što imam je moj instinkt. Zato promatram i razmisljam o njenoj energiji. Gdje joj je poremećena, uznemirena energija? Korijen. I brzo mi postaje jasno zasto. I brzo mi dolazi rjesenje. Ali ne trazim rjesenje na brzinu, puštam da mi rjesenje dodje. Razmisljam svojim mozgom i svojim trbuhom.

Jedino što istinski posjedujemo je naš instinkt. Jedini uvijek upotrebljiv. Zato ga bildajte.

 

-na miru mislim i o mom psu koji se cijeli dan češka. Zašto? Vrtim film gdje smo bili, šetali, što jede, što smo promijenili u dnevnoj rutini, pregledavam ga, sve-disanje, sluznice, oči, jezik, dlaku, ponašanje…I ne shvacam. Razmlišljam –  što izaziva svrbez? Ok. Sto god da jest od svega toga, idem s sprejom od eteričnih ulja. Prva odluka. Probat cu par dana, ako ne pomaze idemo veterinaru. Planiram polako, svoje vrijeme, aktivnosti. RJEŠAVAM JEDNO PO JEDNO. Imam svoje prioritete: – pacijentica – pas -moj karakter -janjetina

 

Ne želim burn out u koji sve zene upadaju jer rade nekoliko poslova ISTOVREMENO.. Zelim biti kao muskarci jer oni imaju manje stresa jer rade jedno po jedno.

Ja želim biti kao moj tata, a ne kao moja mama. On kuha šalšu tako da sjedne za stol, guli i sjecka pomidore valjda sat vremena, poslije stoji uz štednjak još sat vremena i za to vrijeme nije sposoban niti odgovarati na pitanja, a kamoli nešto vise. Koja škola za mene, uživam ga gledati u tom meditativnom stanju kuhanja. Sa divnim posljedicama  na moj duh, na njegov duh i na naš želudac, jer ta hrana puno je ljubavi, mira, užitka. Jer polaganije je finije – rekao je i Arsen Dedić.

Želim dodati da svako pravilo ima iznimku, pa je polagano za neke ljude loše. U koju skupinu Vi spadate?

Najgore je ako ne znate.

 

Tko ste? Poznajete li sebe? Poznavanje sebe osnova je duhovnog napretka.

Bez duhovnog napretka nema sreće.

Upoznajte sebe na radionici „Ženski um, žensko srce“ u sklopu programa „Štitnjača, debljanje, umor“.

Primajte korisne savjete
Meri Bura, dr.med.

Meri Bura, dr.med.

Štitnjača, debljina, umor -  zahtijevaju liječenje i duše i tijela. Liječenje tijela započinje promjenom prehrane. Duša se liječi uz stručnu potporu i ulaganjem u znanje. "Život je predug da budete bolesni i prekratak da se predugo tražite. "

Close
Košarica
There are no products in the cart!
Nastavi kupovati
0