Metabolizam

Metabolizam

Objavljeno:
03.03.2017.

Možete li probaviti da je vaš partner žabac, a ne princ?

Kako inače probavljate ljude?

Razmišljate o nečemu što vam je netko rekao još neki dan ili Vam na jedno uđe, a na drugo izađe?
Ni jedno ni drugo nije baš zdrava ni dobra probava.
Dobra probava bi bila da čujete što drugi govore, da obratite pažnju, jer možda se tu krije neka poruka za vas koja vodi u bolji život i onda tu informaciju preradite na način da je vama prihvatljiva, korisna.
Zadržite tu informaciju kao dio sebe, ugradite je u sebe.
Kao što ugradite bjelančevine iz hrane.
Mi stalno ugrađujemo informacije.

No, često smo tvrdoglavi.
Ali nismo svjesni koliko puta s tom tvrdoglavošću negiramo život i spriječavamo sami sebe da dođemo do cilja.
Jer život nam svakodnevno nudi puno dobrih opcija.
No koliko smo u stanju primijetiti?

Često imamo obrazac da primjećujemo samo kada nas netko povrijedi pa samim tim primjećivanjem, tu informaciju zakopavamo još dublje u tijelo, u stanice.
Stanice nam daju povratnu informaciju o tome kako sami sebe programiramo, na način da pjevaju od sreće i zdravlja ili su uštekane u strujni krug straha i poremećene funkcije ili već lagano odumiru bez svjetla svijesti. Mi to olako nazivamo upalom, disbalansom hormona ili karcinomom, ali radi se o tome da ubijamo život.

Zato je važno biti svjestan što je metabolizam.

Metabolizam je programiranje vlastite energije koji kreće sa stavovima i energiji u glavi.
Ne igrajte se olako s riječima koje ne razumijete. Ne tražite u ljekarni nešto za metabolizam ili nešto za imunitet dok niste shvatili što je to.

Jer trošite svoje vrijeme i svoj novac.
Naučite što je metabolizam, najprije na energetskom nivou, a ako želite dubinu čitajte medicinske knjige, a ne internetske članke. Ne razbacujte se terminima koje ne poznajete i ne shvaćate, jer to ima svoju nuspojavu. Okreće vas od stvarnog rješavanja problema.

A to je najveći problem. Da se glavni životni problem odgađa za rješavanje.

Zato shvatite, metabolizam je kako pristupamo informacijama izvana, kako ih prerađujemo i kako ih iskorištavamo u svoju korist.
Ne probavlja se samo hrana. Probavlja se život, ljudi, riječi, situacije, boli, radosti, iščekivanja, očekivanja, ljepota…sve na što naiđemo u našem životu mi možemo dobro probaviti, loše probaviti ili uopće ne probaviti.

Dobra probava je kad uzimamo ono što je dobro za nas, a izbacujemo ono što nam šteti.
No, nažalost u životu je često drugačije – uzimamo ono što nam ne treba i odbacujemo ono što nam je od koristi.

Zdrav metabolizam se nalazi u glavi, a ne u crijevima, nalazi se u našim stavovima, obrascima i upravlja našim tijelom. Metabolizam je stvar podsvijesti i ako ga ne dovedemo u svijest, možemo godinama uzimati laksative. No, svi koji to rade, znaju da to nije efikasno.

Ako ne probavljamo neke ljude iz svoje blizine, imat ćemo konstantne probleme sa stolicom, nakupljati ćemo toksine u tijelu – neprobavljene bjelančevine i neprobavljene emocije poput bijesa i sl.

Zdrav metabolizam i brzo procesuiranje informacija od ključne su važnosti za vaš nivo energije. Ako ne probavljate zdravo i brzo informacije koje stižu u vaš život, u vaše srce, u vaša crijeva – usporavate svoj život, dajete mjesta strahovima, smanjuje se vaša energija i na kraju se počnete vrtjeti u začaranom krugu. Tako nastaje kronični umor.

Simptomi kroničnog umora mogu se javiti kod hipertireoze, kod hipotireoze, kod hepatitisa B i C, kod preboljene mononukleoze, kod burn-out-a, kod propusnih upaljenih crijeva, kod kisele dijete, kod crijevnih parazita, kod infekcije candidom albicans, kod jedenja procesuirane hrane, kod izloženosti toksinima, floru, živi, sintetskim estrogenima, kod intoksikacije lijekovima (posebno tijazidima), kod intoksikacije vitaminom A, vitaminom D, zatim kod poremećene razine kalcija, kod autoimunih bolesti (MS, reumatoidni artritis, Hashimoto..), kod limfoma, kod sideropenične anemije zbog manjka željeza, kod intolerancije na hranu, kod uništenog vitaliteta zubiju i još niza uzročnih problema koje treba riješiti.

A kad kažemo kako štitnjača upravlja metabolizmom i kako je to njena glavna uloga, što mislimo pri tome?
Štitnjača upravlja probavom masti, bjelančevina i ugljikohidrata. Ona je samo jedna u nizu hormona koja utječe na kontinuirani proces stvaranja energije. Njeni hormoni direktno djeluju u stanici i potiču mitohondrije na proizvodnju ATP-a, tj stanične energije, no prije toga tijelo je „isprogramirano“ na niz akcija i reakcija koje se trebaju odviti da bi cjelokupan proces proizvodnje energije bio uspješan.

Zato nemojmo se stalno cjepkati.
Shvatite da samo cjelovitost funkcionira.

Samo zato je Einstein mogao otkriti formulu, jer je osjećao i promatrao cjelovitost. Na vama je također da promatrate.

Ali kako naučiti spajati, sintetizirati a ne odvajati i cjepkati?

Znamo da je analiza jednako paraliza.
Treba vam prijevod? To znači da analizom nećemo dobiti ama baš ništa.

Mislim da nitko više ne želi doći liječniku koji će mu za opstipaciju prepisati laksativ.
Želite da taj liječnik primijeti, spozna i sazna iz vašeg tijela, uma, energije, simptoma što se uistinu dešava sa vama. Žalite da poveže vašu jetru sa vašim crijevima, kožom, mozgom i životom!
Želite riješiti uzrok problema.

Za to su potrebne informacije koje će se svjesnim slušanjem i promatranjem spoznati.

 

Vi također trebate svjesno živjeti i optimalno metabolizirati (pisati program svojih stanica) svoj život.
Tako ćete se riješiti dosadnih simptoma poput kroničnog umora koji vam smanjuje kvalitetu svakodnevice.
Tada ćete shvatiti da je problem širi od riječi „Štitnjača, TSH, T3…“ i da rješenje nije zadovoljiti laboratorijsku vrijednost.

Jedino rješenje je biti potpuno zdrav. Snažan u tijelu i bistar u glavi.

Kako unaprijediti svoje zdravlje i kvalitetu komunikacije sa sobom i sa drugim ljudima saznajte na radionici „Štitnjača, debljanje,umor“. Naučite metabolizirati život na način da izvlačite najbolje iz njega. Naučite iz svake situacije izvuči najbolje. U svoju korist i bez štete za druge ljude.

No, da biste mogli upravljati informacijama izvana, trebate najprije upoznati sebe i svoj stanični i hormonski informatički sustav.
Trebate upoznati podsvjesne energije u sebi, osvijestiti svoje reakcije, svoja očekivanja.

Onda vama neće upravljati PMS, menstrualni ciklus, hormoni, sramežljivost, nedostatak samopouzdanja, nervoza, nestrpljivost, bijes, tuga, strah, pretjerana briga….nego ćete imati normalan život.

Izliječite se prirodnim putem!

Primajte korisne savjete
Meri Bura, dr.med.

Meri Bura, dr.med.

Štitnjača, debljina, umor -  zahtijevaju liječenje i duše i tijela. Liječenje tijela započinje promjenom prehrane. Duša se liječi uz stručnu potporu i ulaganjem u znanje. "Život je predug da budete bolesni i prekratak da se predugo tražite. "

Close
Košarica
There are no products in the cart!
Nastavi kupovati
0