Liječenje štitnjače prirodnim putem

Objavljeno:
17.01.2021.

Mulier metoda nastala je iz potrebe za cjelovitim zdravljem, zdravljem tijela i duše.

Do cjelovitog zdravlja se dolazi slijedećim redoslijedom:

 • rješava se uzrok bolesti
 • vraćamo balans kralježnici, hormonima i emocijama koji prvi stradaju kod svake bolesti
 • individualnom terapijom

Na ovaj način, liječnik ima cjeloviti pregled osobe te liječi istovremeno nekoliko razina bolesti.

Što znači da je netko zdrav?
To znači da sve žlijezde (hipofiza, štitnjača, gušterača, nadbubrežne žlijezde, jajnici, testisi) rade besprijekorno, da je kralježnica bezbolna, fleksibilna, snažna, i da se osoba osjeća mirno i sigurno (nema tuge, bijesa, straha) i da živi svoj život po vlastitoj volji.

AKO IMATE BOLESNU ŠTITNJAČU, ZAPITAJTE SE: JE LI MOJA KRALJEŽNICA BEZBOLNA, FLEKSIBILNA, SNAŽNA (imam li bolove u vratu?) I OSJEĆAM LI SE JA MIRNO I SIGURNO TE ŽIVIM LI SVOJ ŽIVOT PO VLASTITOJ (ili tuđoj)  VOLJI?

Ako liječimo osobu koja pati od problema sa štitnjačom, trebamo obraiti pažnju na njene hormone, emocije, kralježnicu kako bi mogli mogli postići potpuno i prirodno izlječenje.

HORMONI I ŽIVOTNA ENERGIJA

Hormoni su temelj informacijskog sustava tijela. Oni prenose informacije (naredbe) iz centra (mozak) prema periferiji. Ne kaže se slučajno: Sve ide iz glave. Dakle, kakvo je stanje u glavi, takvo je stanje u tijelu.

Hormoni su prijenosnici životne energije (volja, vjera, motivacija)  koju pretvaraju u funkciju organa.

Ako imate dovoljno životne energije (motivacije za životom, vjere u život, volje za životom), tada žlijezde rade besprijekorno. No, ako imate problema s motivacijom, vjerom ili voljom za životom, funkcija žlijezda popušta i može dovesti do bolesti.

EMOCIJE KOJE IMA ŠTITNJAČA

Štitnjača je jedna od glavnih žlijezda u tijelu. Njeni hormoni djeluju na sve stanice tijela.

Louisa Hay kaže da je štitnjača vezana za  samopoštovanje, stvaralaštvo, izražavanje, krivnju, tugu.

Ako dugoročno prevladava negativna strana ovih emocija, dolazi do poremećaja u području vrata. To se može manifestirati bolovima u vratnoj kralježnici, poremećenom funkcijom štitnjače, grloboljom, gubitkom glasa, škakljanjem u grlu, oteknutim i bolnim limfnim čvorovima.

VRATNA KRALJEŽNICA

Bolovi u vratnoj kralježnici mogu značiti da su zglobovi upaljeni, da nedostaje sinovijalne tekućina, da su se diskovi pomaknuli, da je došlo do dehidracije u cijelom organizmu, da je nakupljeno previše mliječne kiseline…

Ali bolovi u vratu ipak su najčešće povezani sa emotivnim stresom i to svi znaju.

Simptomi mogu varirati od blagih do ozbiljnih, ovisno koliko su duboke navedene emocije i koliko životne energije uzimaju.

Ako je područje vrata potpuno zdravo i balansirano, tada osjećamo samopoštovanje, vedrinu, odlučnost i smjelost.

OVO SU MENTALNI SIMPTOMI BOLESNE ŠTITNJAČE – NISKO SAMOPOŠTOVANJE; STALNI OSJEĆAJ KRIVNJE; TUGA; NEIZRAŽAVANJE SVOG MIŠLJENJA; STAVLJANJE SEBE U DRUGI PLAN; POTISKIVANJE KREATIVNOSTI

Shvaćanje individualne patofiziologije dovodi nas do uzroka bolesti, a uzrok će nas dovesti do najbolje terapije.
Terapija ce biti različita za svaku osobu koja ima problem sa štitnjačom, jer kemija tijela, biokemijski procesi, patofiziologija, povijest bolesti, način života, obiteljska anamneza je različita kod svake osobe.

Za istu dijagnozu uvijek postoje različiti uzroci i potpuno različite terapije.
To je jedina efikasna medicina – medicina individualnog pristupa.

Za individualno liječenje uvjet je temeljiti razgovor sa pacijentom prije nego se pristupi dijagnostičkim pretragama.
Što je duži razgovor, potrebno je manje pretraga. Razgovor podrazumijeva i promatranje od strane liječnika. Način govora, izabrane riječi, energija, stav, izgled kože, kose, noktiju, očiju, držanje, način hoda pacijenta…već daje puno važnih informacija.

MULIER DIJAGNOSTIKA KOD BOLESNE ŠTITNJAČE

Dijagnoza se postavlja na temelju slijedećih informacija:

SIMPTOMA: Simptomi se razlikuju kod hipotireoze, hipertireoze, Hashimotovog tireoiditisa i drugih patologija štitnjače, no svima je zajedničko poremećaj u iskorištavanju energije i topline, te njihove posljedice. Na staničnoj razini radi se o poremećaju u radu mitohondrija i stanične membrane.

PRETRAGA: hormoni nadbubrežne žlijezde, hormoni štitnjače, hormoni hipofize, OGTT, antitijela na štitnjaču.

DIJAGNOZE UZROKA: na tkivnoj i staničnoj razini nalazimo koji je uzrok i tu se fokusiramo.

Kada odredimo žarište ili uzrok bolesti, bira se terapija po hijerarhiji, a to znači da najprije treba izliječiti sve poremećaje u radu hormona jer oni djeluju na sva tkiva i stanice. No, to ne znači da očiti poremećaj u radu štitnjače liječimo sa hormonima štitnjače.

Često  bolesnu štitnjaču liječimo tako da izliječimo poremećaj u radu inzulina i poremećaje nadbubrežne žlijezde.
Kad stabiliziramo gušteraču (koja luči insulin) i nadbubrežne žlijezde (koje luče kortizol-hormon stresa), možemo se fokusirati na štitnjaču.

Ako poremetimo terapijsku hijerhiju (liječimo posljedicu a ne uzrok), može se dogoditi da unatoč terapiji, pacijent se ne osjeća ništa bolje.

Terapija obuhvaća, ovisno o pojedincu:

 1. Pripremna faza detoksikacije
  Prije svake terapije potrebno je organizam očistiti i pripremiti za novu hranu, biljne preparate, vitamine, minerale, lijekove.

Način detoksikacije prilagođava se starosti, zdravstvenom stanju, konstituciji.

Vrste detoksikacije: limunska detoksikacija, Fx Mayr detoksikacija, Mulier detoksikacija.

*Najbolje je krenuti sa FxMayr metodom, sa redovitim unosom laganih povrtnih juha.

 1. Funkcionalna prehrana
  Program prehrane (ritam i sadržaj) osnova je terapije. Pacijent ima individualan program prehrane, za određeno razdoblje.Prehranom se liječi sindrom propusnih crijeva, podiže energija, hrani tijelo sa neophodnim vitaminima, mineralima, proteinima, liječi hormonski disbalans, liječi upala u tijelu.

*Funkcionalna prehrana utemeljena je na LCHF principima (smanjen unos šećera i povećan unos zdravih masti) sa individualnim  spiskom protuupalnih namirnica, bazičnih namirnica ako je potrebno i namirnica sa niskom glikemijskim indeksom ako je potrebno.

 1. Terapija za imunološki status
  Da bi terapija bila uspješna, potrebno je ojačati organizam, i podignuti nivo imuniteta.

U ovoj fazi dodaju se tvari koje smanjuju stres a to su pomoćna ljekovita sredstva koja stabiliziraju hormone i probiotici koji stabliziraju crijevnu floru. O oba slučaja djelujemo na informacijski sustav tijela.

*Pomoćna ljekovita sredstva koji su adaptogeni (npr. Rhodiola), stabiliziraju hormone, a nakon nekoliko tjedana detoksikacije i funkcionalne prehrane uvodimo probiotike za obnavljanje crijevne flore.

 1. Antiparazitni program i čišćenje jetre
  Ako postoje znakovi kroničnog umora nepoznatog porijekla, bolovi u tijelu, ozbiljne teške bolesti potrebno je provesti i antiparazitni program i čišćenje jetre.

To se radi putem protokola ili sa posebnim higijensko-prehrambenim planom.

*Kod bolesti štitnječe jetra je gotovo redovito pogodjena čak i kad su jetreni testovi u granicama normale. Jetru treba maksimalno resteretiti (detoksicirati organizam) a tek onda čistiti sa čajevima (korijen maslačka, list maslačka..), eteričnim uljima (smilje, klinčić…) i drugim prirodnim preparatima (pelin, crni orah..).

 1. Ortomolekularna terapija
  Sve nedostatke vitamina i minerala potrebno je nadoknaditi. Zato prepisujemo minerale i vitamine u visokim dozama i to one najboljeg kemijskog sastava i farmaceutskog oblika.

*Vitamin ili minerali koji su najčešće potrebni kod bolesti štitnjače su: selen, cink, bakar, vitamin B kompleksa, omega 3, vit D, magnezij.
No, kod svake osobe postoje individualne razlike.

 1. Prirodni preparati i/ili lijekovi– individualno po dijagnozi

Ovisno o hormonskom statusu, terapija je individualna za svakog pacijenta.

 1. Homeopatija i Bachove kapi
  Ako je došlo do značajnog pogoršanja zdravlja, a posebno na emotivnoj razini, uključujemo i homeopatsku terapiju u visokim potencijama.

*Homeopatska terapija je pod nadzorom liječnika homeopata. Terapija je individualna i vezana je za trenutno stanje pacijenta.
Bachove kapi dodaju se kod pacijenata koji teško podnose svoja emotivna stanja.

 1. Aromaterapija
  Aromaterapiju uvodimo kod upalnih stanja.

Kod bolesti štitnjače najčešće se koriste eterična ulja: mira, mirta, kadulja, smilje geranij. Liječnik aromaterapeut bira način primjene.

 1. Tjelovježba i vježbe disanja
  Svaka bolest nastaje zbog nedostatka kisika u stanicama. Pravilnom tjelovježbom može se povećati snaga, a vježbama disanja smanjiti bolove u tijelu (ako postoje) i smiriti um.

*Mulier vježbe za kralježnicu sa vježbama disanja dovoljne su da se znatno opustite za početak.

 1. Uklanjanje emotivnog stresa
  Pacijentu se objasni u čemu griješi i koje je rješenje. Za akutna stanja straha, tjeskobe, tuge, bijesa (ako se često ponavljaju bez očitog objektivnog razloga)…, osobu se uči kako da što brže prevlada neugodan osjećaj metodom EFT-a. Metoda razvijanja vlastitog cilja (SMART), i vizije može puno pomoći. Za one koji vole kontrolirati svoj život, odlična je tehnika NLP-a. Kod emocija može pomoći konstitucijska homeopatska terapija – gdje homeopatski lijek pomaže osobi da se vrati „sebi“ u „svoju „ energiju.

*Ako želite riješiti svoje problem što dugoročnije i kvalitetnije, onda treba pristupiti uklanjanju emotivnog stresa. Uz stručnog i prilagodljivog terapeuta, možete napraviti čuda.

Duhovno zdravlje najvažnije je zdravlje i iz njega proizlazi sva naša snaga.
Liječnik koji radi po Mulier metodi poznaje svaku od gore navedenih terapija i bira koje od njih će uključiti u INDIVIDUALNI TERAPIJSKI PLAN za pacijenta.
Individualni terapijski plan pacijent dobije na pismeno i on sadrži:

 1. Plan prehrane
 2. Plan uzimanja lijekova i prirodnih preparata
 3. Plan za uklanjanje emotivnog stresa

Mulier metoda liječi štitnjaču i liječi emotivni stres koji je nastao zbog krivog načina života.
Ovdje se ne radi na snižavanju ili povećanju laboratorijskih vrijednosti.
Ovdje se radi o Vašoj sreći i kvaliteti Vašeg života, povratku sebi i svojoj snazi.

Primajte korisne savjete
Meri Bura, dr.med.

Meri Bura, dr.med.

Štitnjača, debljina, umor -  zahtijevaju liječenje i duše i tijela. Liječenje tijela započinje promjenom prehrane. Duša se liječi uz stručnu potporu i ulaganjem u znanje. "Život je predug da budete bolesni i prekratak da se predugo tražite. "

Close
Košarica
There are no products in the cart!
Nastavi kupovati
0