Kraći put do ljepote i zdravlja

Objavljeno:
26.07.2021.

Ako ste pri odluci da napravite nešto za sebe, godišnji odmor je pravo vrijeme.

 

Želimo biti pametni, zdravi, lijepi, opušteni, želimo zdravo živjeti.

Da bismo to postigli moramo puno čitati, učiti, sve znati, uljepšavati se na sve moguće načine, koristiti sve moguće tehnike opuštanja, vježbati, disciplinirati svoju okolinu da podrži naše ciljeve, imati puno vremena i puno raditi da možemo sve to platiti.

Najviše od svega treba nam vremena. Vrijeme liječi, uljepšava, opušta i vjerovali ili ne čini nas pametnima jer samo u stanjima praznine kada nam ni tijelo ni mozak nisu opterećeni možemo dobiti prave odgovore, ideje, rješenja, motivaciju, inspiraciju.

Mi zloupotrebljavamo vrijeme ispunjavajući ga suvišnim aktivnostima, suvišnom hranom, suvišnim razgovorima, suvišnim informacijama odsvuda i umjesto da naše vrijeme bude izvorska voda života naše vrijeme postaje toksična bara puna nepovezanih beskorisnih informacija koje nas često samo deprimiraju. A onda dalje trošimo svoje vrijeme da pronadjemo pilulu koja će pomesti smeće. A neće.

Jedino stvarno što posjedujemo je vrijeme, a kako nikad ne znamo koliko vremena imamo trebali bismo živjeti kao da nam je zadnji dan.

Kako izgleda osjećaj beskrajne životnosti? A da ne prijedje u manično rapoložanje koje se pretvori  u depresivno.

To je onaj osjećaj kada duboko u sebi “znaš” da je sve u redu, i još bolje – da će sve u budućnosti biti u redu, da se ne javlja nikakva briga oko ničega, da ne slažeš u glavi listu obaveza koje moraš napraviti, da se ne bojiš da ćeš nešto zaboraviti i da vjeruješ da postoji netko veći od tebe i od tvog života tko će ti uvijek pomoći da sve bude u redu i da će tvoj život biti kvalitetan i lijep bez natrpanih obaveza koje guraš u svoje vrijeme. 

To je osjećaj prostora u plućima, osjećaj da ti je kisik na raspolaganju, osjećaj da tvoji mišići dišu, osjećaj da krv nesmetano kola u žilama, osjećaj da jednako osjećaš i glavu i stopala, osjećaj da ti zglobovi i vrat nisu stisnuti ni pogled napet. Osjećaj života u trbuhu, leptiri. A nisi zaljubljen. 

Naučili smo koristiti niz tehničkih pomagala a nismo naučili koristiti vrijeme.

Cijela priča o životnom stilu vrti se oko raspolaganja vremenom. 

No zašto ne znamo raspolagati sa svojim vremenom?

Zato što ne znamo što nas “tjera” da ga razaramo  – a razaramo ga kada ga punimo sa suvišnim aktivnostima i suvišnim mislima.

Na to nas “tjeraju” emocije nedostatnosti koje treba ispraviti ili popuniti.
Dakle, kada se osjećamo nedovoljno dobri onda puno radimo, imamo previše ciljeva za ispuniti, brinemo što drugi misle i punimo svoje vrijeme sa previše aktivnosti i previše brige.

Emocija nedostatnosti je u ovom slučaju ona koja drži bič. No bičevatelj obično stoji iza leđa pa ga ne vidimo, nismo ga svjesni. Mi vidimo samo ispred sebe. Vidimo neki cilj koji smo zacrtali i mislimo da kada ga ispunimo da će udarac biča biti blaži ili nestati.
A posljedica je da slika budućnosti postaje preplavljena željama i planovima koji u konačnici neće donijeti toliko željeni mir i ispunjenost. 

Iza leđa (podsvijest) imamo emociju koja nas bičuje i tjera da u svojem budućem vremenu (svjesno) užurbano radimo na tome da je “popravimo”. Nema šanse. 

Daj si vremena, očisti svoje buduće vrijeme od obaveza, tako ćeš ih očistiti od misli koje htjela ti ne htjela, hrane onu emociju koja te bičuje. Ne možeš i ne znaš ti to tek tako promijeniti.

Zato ne trebaš znati mijenjati emociju, niti upravljati mislima, jer to nije nimalo lako.
Ali možeš “nabaviti” sebi malo slobodnog vremena. 

Slobodno vrijeme i žene

Najveći pritisak sa svih strana je na odraslim ženama. 

Odrasle žene su pretpostavljamo one kojima su narasle cice i kosti do kraja, koje su završile školovanje, osnovale obitelj, imaju posao, nose torbice i štikle.
Naizgled.
Prave odrasle žene su samo one koje su sposobne donositi odluke i za njih preuzimati odgovornost. Koje se ne obaziru što žele roditelji, što očekuje suprug, što govore prijateljice, na što je tjeraju djeca. 

Odrasla žena je povezana.

Povezana sa višim, a to znači sama sa sobom i donosi odluke sama sa sobom, po intuiciji, a ne po činjenicama. Nju nije sram što joj je intuicija jača od razumijevanja činjenica. Ona je na intuiciju ponosna i s njom se radovito koristi.

Ona je sigurna u svoje odluke a odgovornost koju prihvaća za te odluke čini ju sretnom.

One žene koje ne žele donijeti odluke ili nisu sposobne svjesno preuzeti odgovornost za njih ostaju trajno vezane za negativne emocije koje drže bič i tjeraju ih na niz besmislenih akcija. 

Žene imaju dodatan problem jer je društveno uvjetovano se moraju dokazivati da su dobre majke, dobre supruge, dobre prijateljice, dobre radnice, da su poštene, da su čiste, da dobro izgledaju i da su njegovane, da su pametne. 

Muškarci samo moraju dovoljno zarađivati da opravdaju svoju muškost da bi bili društveno prihvatljivi pa makar biti i lopovi i bzvz. Društvo a posebno žene će lakše odbaciti siromašnog nego pokvarenog muškarca. To je činjenica i s tim treba računati.

Žene žive kao da ih netko tjera. Pročitala sma nedavno da svaka šesta žena u Hrvatskoj redovito pije alkohol za opuštanje. Osjećaju da su nedovoljno dobre. 

Druge jedu kad treba i ne treba za mrvicu dobrog osjećaja. Treće piju tablete za smirenje jer su preplavljene negativnim emocijama. Četvrte previše rade i bijesne su na cijeli svijet.

Sve to utječe na zdravlje, tj. jest dovodi do bolesti. 

U svim navedenim slučajevima ovisnosti (hrana, lijekovi, alkohol, živčanost…)  strada jetra. Kako je jetra “čistač” u organizmu, njena smanjena funkcija dovodi do:

  • homonskih disbalansa, od problema sa štitnjačom, menstruacijom, glavoboljama, policisticnim jajnicima… što ženu čini bolesnom i ranjivom
  • debljanja, a posebno u struku što ženu čini nesigurnom 
  • umora što smanjuje njenu produktivnost i osjećaj vrijednostiBolest, debljina i umor čine je depresivnom i ulazi u začarani krug 

Što učiiniti? Kako sama sebi pomoći?

 

Godišnji odmor je odlično vrijeme da ne radite ništa.

Da sjedite, slušate glazbu, slušate valove, plivate što više, sunčate se, šetate, družite se i zabavljate se, pomalo vježbate. I usudite se ostati sama sa sobom. Zastrašujuće na prvu, ali na drugu ćete već osjetiti okus raja. Treba probati, nema riječi koje to mogu opisati. Samo hrabro naprijed!

Godišnji odmor je takodjer najbolje vrijeme za detoksikaciju jetre. Ovaj proces zahtijeva slobodno vrijeme, vrijeme posvećano sebi, svojoj jetri. Organizam žudi za vremenom u kojem, će dobiti priliku za odmorom, za izbacivanjem otpadnih tvari i za mogućnošću regeneracije, mogućnosti da su mu na raspolaganju tvari sa kojima će moći regenerirati jetrene stanice koje su prenapregnute i “uvijek u pogonu”.

Iz dugogodišnjem iskustva sa pacijentima i iz vlastitog iskustva vidjela sam niz pozitivnih rezultata sa detoksikacijom jetre po Dr. Wormu u liječenju hormonskih tegoba, u liječenju debljine, liječenju umora. 

Što se dešava sa tijelom nakon 2 tjedna protokola po Dr. Wormu sa Hepafastom? Fast = od riječi fasting što znači post, “gladovanje”. 

Mršavi se u prosjeku 3-6 kilograma i to najviše u struku, koža postane sjajnija, čišća, mekša, misli se bistrije i energija i snaga poraste.

Kada sam provjeravala učinke Hepafasta biorezonantnom dijagnostikom i usporedjivala ih sa drugim terapijama dobila sam iznenadjujuće superiorne rezultate nad svim ostalim terapijama.
Funkcije svih organa se optimiziraju, a broj infekcija virusima, bakterijama i parazitima se drastično smanjuje. Osjećaj u tijelu i razina energije to potvrdjuju.

Hepafast je njemački preparat i jedini na tržištu kojeg ćete dobiti samo po preporuci liječnika educiranog o protokolu Dr. Worm. Informacije i narudžbe na: marijana.glavaš@mulier.hr 

Dvotjednu detoksikaciju sa Hepafastom prepisujem većini žena koje imaju hormonske probleme, koje žele smršaviti, koje su umorne ali i onima koje su svjesne da 1-2 x godišnje moraju svojem tijelu dati vrijeme za čišćenje i istodobno nutrijente za regeneraciju.

Plaža, sunce, more, dobra knjiga i Hepafast, drage moje.

Primajte korisne savjete
Meri Bura, dr.med.

Meri Bura, dr.med.

Štitnjača, debljina, umor -  zahtijevaju liječenje i duše i tijela. Liječenje tijela započinje promjenom prehrane. Duša se liječi uz stručnu potporu i ulaganjem u znanje. "Život je predug da budete bolesni i prekratak da se predugo tražite. "

Close
Košarica0
There are no products in the cart!
Nastavi kupovati
0