Kako se riješiti kronične boli

Objavljeno:
18.07.2014.

 

Kako se riješiti kronične boli?

 

_11R0134Bol u tijelu ili u dusi nastaje primarno zbog nedostatka kisika u stanici. Hipoksicna stanica ne moze disati, ne moze funcionirati I salje poruku boli.

Drugi uzrok je dehidracija stanice.

Zbog toga puno ljudi danas ima povišen kolesterol.
No, suprotno krivom misljenju da je povišeni kolesterol uzrokovan masnom hranom, povišeni kolesterol  je uzrokovan stresom. I to stresom na nivou stanice. Njegova razina se povisuje zbog toga sto u dehidriranoj stanici on oblaže njene unutrsnje stijenke da ne dođe do još veće dehidracije, tj spasava stanicu od smrti.

Kako dolazi do toga da stanica nema kisika?
Nastaje nakon sto se tijelo zgrči od straha, tjeskobe, stresa  ili se smanjuje  mentalni kapacitet zbog vrtnje  u krug negativnih misli.

Prva pomoc  kod jake I iznenadne boli je hidracija  – pijenje većih količina  kvalitetne vode – a to svakako nije voda iz plastičnih boca (koja je pogotovo preko ljeta vrlo opasna jer može biti izvor bakterija), nego prirodna izvorska voda (lička voda je izuzetno kvalitetna I ukusna), pročišćena voda (postoje razne vrste pročišćivača na tržištu), Donat Mg (iz staklene boce).
Drugo što bez opasnosti mozete uzeti  je magnezij 375 mg, koji opušta mišiće u tijelu, te na taj način omogućuje bolji protok kisika.

No, što se ujedno dešava  kada se tijelo zgrči ili kada krenu negativne misli?
Smanjuje se disanje.  U takvim reakcijama stresa osoba može smanjiti kapacitet disanja na minimum, da je pravo čudo da su mnogi još živi. Neki održavaju takvo stanje stresa I minimalnog disanja kroz 100% svog životnog vremena. Čak kada dođu situacije da se mogu opustiti, oni se se ne mogu opustiti I misli ih drže zarobljene u stresnim situacijama kao da je stres  tu I kao da je stvaran.

Prodisati, udahnuti duboko, naučiti tehnike disanja može vam spasiti zivot!
Osim ako ne želite živjeti u zarobljeništvu stresa I kronične boli.

Postoji niz odličnih tehnika koje mogu vrlo brzo pomoći onima koji pate od kronične boli (migrene, glavobolje, bol u vratnoj kralježnici, bol u donjem dijelu leđa, bol u ramenu, bol u trbuhu, bol u jajnicima, hemoroidi, bolovi u zglobovima…).

Najvažnije od svega je odluka da se želite riješiti kronične boli I da ćete biti dosljedni .
Ponekad je kronična bol izgovor da se izbjegnu neke obaveze, ljudi, dogadjaji. Razmislite koji? I da li je bol previsoka cijena za izbjegavanje?

Ako ste odlučili riješiti se bolova, to možete jednom od slijedećih metoda:

–          EFT tehnika tapkanja (mentalno oslobadjanja od negativnih misli)

–          Nadi shodana tehnika disanja (uspostavljanje ravnoteze izmedju desne I lijeve strane mozga, tj izmedju racionalnog I emotivnog dijela)

–          Ujjayi tehnika disanja (duboko trbusno disanje)

–          Pjevanje (duboko trbusno disanje uz tehnike pjevanja – ispustanja tona – moze biti od velike koristi!)

–          Autogeni trening (svjesno opustanje tijela)

–          Mindfullness meditacija (neopiranje, prihvacanje, opustanje)

–          TM meditacija (ponavljanje mantre koja izbacuje negativne misli)

–          Osobna meditacija (individualno odredjena recenica koja opusta u svakom trenutku)

–          Viniyasa joga (disanje u pokretu)

–          Jogging yoga (naizmjenično disanje kroz usta I nos, visoka oksigenacija stanica)

–          Sound stretching yoga (vježbanje uz pjevanje, duboka oksigenacija stanica)

Osim nedovoljnog kapaciteta disanja koje dovodi do boli, drugi uzrok na koji treba obratiti pozornost I koji izaziva kroničnu bol je upala u tijelu.
Mozete imati upalu na  jetri, krvnim žilama, zglobovima, crijevima, koži…no, upala jednog organa manifestira se na čitavo tijelo.
Konzultirajte svojeg liječnika da utvrdite uzrok upale te ga izliječite što prije.

No, uz liječenje uzroka upale, kao dodatnu terapiju svakako preporucam da koristite I zelenu magmu, laneno ulje, kurkumu, vitamin C, vitamin B complexa, eterično ulje odobreno za oralnu upotrebu uz savjet aromaterapeuta I liječnika.

Kronična bol je stvar životnog stila.
Ako želite promijeniti životni stil, odlučite se za prvi korak ka rješavanju od kronične boli, te usmjeravanju ka životu koji se živi punim plućima.

 

Meri Bura, MD

Holistic centre Mulier
www.mulier.hr
www.healthwellnesscroatia.com

 

Primajte korisne savjete
Meri Bura, dr.med.

Meri Bura, dr.med.

Štitnjača, debljina, umor -  zahtijevaju liječenje i duše i tijela. Liječenje tijela započinje promjenom prehrane. Duša se liječi uz stručnu potporu i ulaganjem u znanje. "Život je predug da budete bolesni i prekratak da se predugo tražite. "

Close
Košarica
There are no products in the cart!
Nastavi kupovati
0