Ako ste intolerantni na fruktozu, ne smijete pojesti vise od 20-30g voća. Ako pojedete više, fruktoza se ne može resorbirati i dolazi do fermentacije u debelom crijevu. Higijena je jesti 20-30 g.
Resorbciju fruktoze možete potaknuti tako da dodate čistu glukozu, čisti šećer. No, ima li smisla dodavati šećer da bi mogli pojesti više voća?
Šećer je štetan.
Traubenzucker je fruktoza, agava je fruktoza – pa vi sad računajte.
Kad koristimo zvakače gume u kojima ima sorbitola koji inhibira apsorbciju fruktoze, imamo fermentaciju u crijevima a često i proljeve.
Ili jedemo puno suhog voća u kojem ima puno sorbitola, pa se desava opet gore navedeno.
Sorbitola ima i u kečapu, u senfu.
Ali ga možete uzeti ako ste konstipirani!
Alergija na fruktozu uzrokuje masnu jetru, vjetrove, nesanicu, depresiju, upale.
Industrijaska hrana je puna fruktoze i sorbitola.
Obje uzrokuju upalu crijeva.
Kod upaljenih crijeva se od triptofana koji dobijemo hranom stvara kinurenin umjesto serotonina.
Serotonin nam je potreban za dobro raspoloženje.
Serotonin je potreban za stvaranje melatonina.
A melatonin nam je potreban za spavanje.
Sve je povezano kao što vidite
Ako jedes fruktozu a ne toleriras je, tj ne apsorbiras, onda hranis patogene bakterije.
A bakterije diktiraju raspoloženje. Izmedju ostalog.
Pa vi sad odlučite što je važnije:
O zdravlju crijeva, o tome kako se bolest prenosi sa bolesnih crijeva na sve organe u tijelu, učit ćemo na radionici “Ženski um, žensko srce, žensko tijelo”.
Dodjite na radionicu 25.11.17. u Zagrebu.
Više o radionici: http://mulier.hr/stitnjaca-debljanje-umor/
Prijave: mulier@mulier.hr, 099 21 54 170
Uplate do 10.11.17. su sa popustom od 10%