Test za celijakiju

119,00 kn

Category:

Prima home tests

Sadržaj: 1 test

Glavne značajke:

  • jednostavno samotestiranje
  • prisutnost IgA i IgG anti-DGP
  • preosjetljivost na gluten
  • test se može izvoditi bilo kada, bilo gdje
  • precizno dijagnosticiranje celijakije

Test za celijakiju je brzi imunokromatografski test koji otkriva prisutnost IgA i IgG anti-DGP antitijela u krvi. Koristan je kada postoje simptomi koji su karakteristični za celijakiju (proljev, bol u trbuhu, zadržavanje vode u tijelu i prisutnost otekline, gubitak težine, umor, promjene na koži). Celijakija je kronična autoimuna bolest koja utječe na tanko crijevo. Tijelo je preosjetljivo na protein koji se zove gluten, uzrokujući neispravnost sluznice i time poremećaj u apsorpciji hrane. Celijakija ne samo da utječe na gastrointestinalni trakt, već i na druge organske sustave. U europskim zemljama svaka 50. i 100. osoba boluje od celijakije.

Gliadin je proteinski dio glutena koji je odgovoran za imunološku reakciju koja uzrokuje upalu kod bolesnika s celijakijom. Nedavne studije celijakije pokazale su da deamidirani gliadinski peptidi mogu proizvesti snažne imunološke reakcije. Protutijela usmjerena na ove peptide omogućuju preciznu dijagnozu celijakije.

Upute za upotrebu: Najprije operite ruke sapunom i toplom vodom. Otvorite bočicu odvrtanjem bijele kapice. Pažljivo i bez povlačenja okrenite zaštitni poklopac lancete, izvucite i odložite poklopac, a zatim upotrijebite lancetu tako da se ubodete u jagodicu prsta. Prikupite krv priloženom pipetom te ju prenesite u bočicu s razrjeđivačem. Zatvorite poklopac na bočici i dobro ju protresite. Stavite 3 kapi tekućine iz bočice na uređaj za ispitivanje. Pričekajte 10 minuta, a zatim pročitajte rezultate. Dezinficirajte mjesto uboda (mjesto s kojeg ste izvadili krv) dezinfekcijskim sredstvom.

Sadržaj: 1 zatvorena aluminijska vrećica koja sadrži 1 uređaj za testiranje, 1 plastičnu pipetu, 1 kapaljku s 3 ml otapala, 2 sterilne lancete za uzorak krvi, 1 dezinfekcijsku blazinicu, upute za upotrebu.

Upozorenje: Rezultati ispitivanja korisni su kao prvi korak u određivanju određenog parametra i nisu namijenjeni za postavljanje dijagnoze.

Podjeli s prijateljima:
Podjeli s prijateljima:
Close
Košarica
There are no products in the cart!
Nastavi kupovati
0