CannaBio ulje konoplje hladno prešano, 500ml

148,00 kn

Svježe hladno prešano,  potpuno prirodno (nerafinirano i nefiltrirano), 100% HR proizvod.

Bogato Omega-3 i Omega-6 esencijalnim masnim kiselinama u idealnom omjeru – izvor GLA i SDA.

Ulje dobiveno hladnim prešanjem od sjemenki konoplje je najbogatiji prirodni izvor esencijalnih (nužno potrebnih) masnih kiselina koje tijelo ne može samo proizvesti te se osiguravaju u organizmu uravnoteženom i raznovrsnom prehranom.

Gotovo 80% masnih kiselina u ulju konoplje su Omega-3 i 6 višestruko nezasićene masne kiseline i to većinom u svojemu esencijalnom obliku: Omega-6 linolna masna kiselina (LA) i Omega-3 alfalinolenska kiselina (ALA). Omega 3 i 6 masne kiseline neophodne su za održavanje urednog metabolizma stanica, funkcioniranje i razvoj mozga i živčanog sustava i izgradnju zdravih staničnih membrana. Omega-6 i Omega-3 sadržane su u ulju konoplje u omjeru 3:1 što ga čini idealnim za ljudski organizam te ga stoga preporučuje i Svjetska zdrawstvena organizacija (WHO).

Ulje konoplje se koristi radi održavanja zdravlja, kao tretman ljepote i u svakodnevnoj prehrani.

Kao tretman ljepote

Ulje konoplje daje vlažnost koži, čisti je i čini zdravijom. Redovitom uporabom učinit će te vašu kožu mekšom, vašu kosu bujnijom i sjajnijom, te vaše nokte čvršćim.

Kao tretman zdravlja

Ulje konoplje je izvrsna alternativa ribljem ulju. Riblje ulje može biti kontaminirano živom i drugim otrovima, dok ulje konoplje zbog svog sastava daje iste koristi bez opasnosti istovremenog unošenja određenih otrova u organizam. U tom smislu se preporučuje za upotrebu umjesto ribljeg ulja pogotovo trudnicama i dojiljama.

Normalnu razinu kolesterola u krvi možete održavati uzimanjem najmanje 2 g alfalinolenske masne kiseline (ALA) dnevno.

Esencijalne masne kiseline potrebne su na normalan rast i razvoj djece što se postiže dnevnim unosom najmanje 2 g alfalinolenske masne kiseline (ALA) i 10 g linolne kiseline (LA).

Brojna su znanstvena istraživanja vezana za djelovanje masnih kiselina sadržanih u ulju konoplje a vezano za uspostavljanju normalne ravnoteže u organizmu i jačanje imuniteta, reguliranje razine hormona te utjecaj njihovog prirodnog protuupalnog učinka posebice kod raznih autoimunih bolesti. Istraživanja su rađena o blagotovornosti za slučaj predmenstrualnog sindroma, neurodermitisa, reumatičnog artritisa, dijabetičke neuropatije, zgrušavanja krvi, upale mjehura, psorijaze, ulceroznog kolitisa i dr. Ispitivani su učinci nezasićenih masnih kiselina kod prevencije srca, visokog krvnog tlaka, krvnih žila i visokog kolesterola te poboljšanja profila kolesterola.

Kao dio svakodnevne prehrane

Ulje se može koristiti kao dio prehrambenog programa za održavanje i poboljšanje zdravlja. Uz ugodan orašasti okus, ulje konoplje je idealno za korištenje u salatama, kao dodatak juhama, raznim umacima, raw food receptima, kao dodatak raznim kremama za deserte te bazama za kolače koje nije potrebno peći. Nije preporučljivo za termičku obradu.

NAČIN UZIMANJA:

Ulje konoplje se može upotrebljavati na način izravnog unosa u organizam (žlicom), kao dodatka hrani (salate, juhe i dr.) i ili izravnim nanošenjem na kožu, kosu i vlasište.

Preporučena dnevna doza je 1 do 2 žlice ulja konoplje (do 30 ml). U slučaju provođenja terapije doza može biti povećana do 50 ml dnevno do najviše 7 dana, nakon čega se smanjuje na normalnu dnevnu dozu.

Hranjiva vrijednost (100 g)

 • Energetska vrijednost 3766 kJ / 900 kcal
 • Bjelančevine 0%
 • Ugljikohidrati 0%
 • Masti 100%
 • Zasićene masne kiseline 10,71%
 • Jednostruko nezasićene masne kiseline 13,74%
 • Višestruko nezasićene masne kiseline 75,55%
 • Omega–6 59,56%
 • Linolna (LA) 55,67%
 • Gamalinolenska (GLA) 3,89%
 • Omega–3 15,99%
 • Linolenska (ALA) 14,92%
 • Stearidonska (SDA) 1,07%
 • Kolesterol 0,00%
Podjeli s prijateljima:
Podjeli s prijateljima:
Close
Košarica
There are no products in the cart!
Nastavi kupovati
0